Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şeker hastası çocuğu olan anneler destek bekliyor

Şeker hastası çocukların anneleri, her gün çocuklarına acı veren parmaktan şeker ölçümü yerine sensor ile ölçüm yapmak istiyor. Sensor için ise devlet desteği bekleniyor.

Şeker hastası çocukların anneleri,

Şeker hastası çocukların acılı işlemleri, anne ve babaları üzmeye devam ediyor. 10 kez parmakları delinerek ölçüm yapılan çocukların anneleri, devletten destek bekliyor. Sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatan anneler destek bekliyor.

HERKESİN ALACAK DURUMU YOK

Çocuğu şeker hastası olan annelerden Fatma Mumcu, şunları söyledi: “Tip1 anneleri olarak bu aksam her yerdeyiz sesimizi duyurmak zorundayız. Bizlere destek olmak için lütfen paylaşın. Çocuklarımızı günde ortalama 10 kez parmaklarını delerek şeker ölçümü yapmak durumunda kalıyoruz. Evet günde neredeyse 10 kez o küçük parmaklara iğne batırıyoruz. Sensor ile parmaktan değil koldan ölçüm yapılıyor ve her an takipte olma şansımız oluyor. Lakin sizlerin de tahmin edebileceği gibi herkesin alacak durumu yok.

DEVLET DESTEĞİ BEKLENİYOR

Aylık 800 lira yani her ay 800 lira o da en uygunu diyebilirim. Bizler seker anneleri olarak yeterince stresli ve zor bir hayat yaşıyoruz. En azından çocuklarımızın acısı biraz olsun dinsin içimize az da olsa su serpilsin derdindeyiz. Aylardır uğraşımıza bir cevap maalesef yok. Sesimizi duyurmak zorundayız pes etmeyeceğiz. Sen de bize destek ol sesimizi duyur. Sensor devlet tarafından karşılansın. Küçük canlarımızın canı artık acımasın!”