Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sivilcesiz Cilde Sahip Olabilmek İçin Neler Yapılmalı?

Cildinizin sağlıklı bir görünümde

Cildinizin sağlıklı bir görünümde olması için cildinize gerekli özeni göstermeniz gerekir siz ne kadar cildinize iyi bakarsanız cildinizde bir o kadar sağlıklı bir görünümde olur cildinizin pürüzsüz bir yapıda olması için cilt bakımlarınızı düzenli aralıklar ile yapmalısınız. Cildinizde sivilce probleminin meydana gelmemesi için öncelikle sağlıklı beslenmeye özen göstermeli ve stresten uzak durmalısınız stres sivilce oluşumunda çok etkilidir.

Bol su tüketerek de cildinizde sivilce meydana gelmesini önleyerek cildinizin pürüzsüz bir yapıda sivilcesiz cilde sahip olabilmek için olmasını sağlayabilirsiniz ayrıca mevsim değişiklikleri de sivilce oluşumunu tetikleyebilir.

Eğer cildinizde aşırı derecede sivilce problemi var ise mutlaka doktor kontrolü altında tedavi olmalısınız sivilcelerinizi doğal bir şekilde de tedavi edebilir evde doğal maskeler hazırlayabilirsiniz. Yüzünüzde sivilce meydana gelmesini önlemek için ellerinizi yüzünüzden her zaman uzak tutun çünkü yüzünüzü ellediğiniz zaman cilt daha hızlı yağ üreterek sivilce oluşumuna neden olur.

Yumurta Akıyla Sivilce Maskesi Malzemeleri:

  • 1 adet yumurta akı
  • Yarım tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Hazırlanışı: Yukarıda ki iki malzemeyi de bir kâse içerisine ekleyip malzemeleri belirli bir kıvam alana kadar karıştırın sivilcelerin oluşumunu önlemek için hazırlamış olduğunuz maskeyi cildinize eşit miktarda sürün ve 15-20 dakika kadar bekletin. Karışımı cildinizde yeterli süre kadar beklettikten sivilcesiz cilde sahip olabilmek için sonra cildinizi ılık veya soğuk su ile temizleyebilirsiniz. Sivilcesiz pürüzsüz bir cilde sahip olabilmek için yumurta akı maskesini haftada iki defa düzenli olarak yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Kille Sivilce Maskesi Malzemeleri:

  • Yarım tatlı kaşığı kil
  • Yarım tatlı kaşığı limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı aspirin tozu

Hazırlanışı: Listede ki üç malzemeyi de bir kâse içerisine ekleyerek malzemeleri iyice karıştırın sivilcesiz bir cilde sahip olabilmek için hazırladığınız maskeyi cildinize eşit miktarda veya sivilceli olan bölgelere sürüp 10 dakika kadar bekletin karışımı yeterli süre kadar cildinizde beklettikten sonra bol soğuk su ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Sivilcesiz bir cilt için kil maskesini haftada bir defa düzenli olarak yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Yulaflı Sivilce Maskesi Malzemeleri:

  • 1 çay kaşığı yulaf
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı: Yukarıdaki üç malzemeyi de bir kâse içerisine ekleyerek iyice karıştırın hazırladığınız karışımı parmak uçlarınız ile cildinize sürüp cildinizde 15 dakika kadar bekletin gerekli süre kadar beklettikten sonra yüzünüzü ılık veya soğuk su ile temizleyebilirsiniz. Sivilce oluşumunu önlemek ve sivilcelerinizden kurtulmak için yulaf maskesini haftada bir defa düzenli olarak yüzünüze uygulayabilirsiniz.