Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Skandal iddia: İki gün aç kalan diyabetli corona hastası komadan çıkamadı!

Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesinde yatan diyabetli Koronavirüs’e yakalanan Melek Ç. adlı hasta, oğlu Yunus Ç.’nin iddialarına göre iki gün aç bırakıldı ve şeker komasına girerek hayatını kaybetti

Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesinde

SEBO min 5Koronavirüs vakaları hızla artarken, hastanelerden de birçok şikayet geliyor. Haber merkezimize ulaşan Yunus Ç., Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde annesi Melek Ç.’nin hayatını kaybetme sürecini anlattı. Koronavirüs testi pozitif çıkan diyabetli yaşlı kadının iki gün aç kaldığı ve şeker komasına girdiği iddia edildi. Yaşlı kadın girdiği komadan çıkamadı ve hayatını kaybetti.

“TELEFON ETTİ YEMEK YEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Haber merkezimize ulaşan Yunus Ç. şunları anlattı: “Annemin testinin pozitif olduğunu öğrenince 112 servisi hastamızı alıp Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesinde Covid 2 servisine alıp yatış işlemini yaptılar. Bize hiçbir şekilde refakatçi alınmayacağı söylendi. Çok riskli bir yer olduğu için durumu anlayışla karşıladık. Buraya kadar her şey normal. Daha sonra annemle telefonda konuştuk 2 gün gayet iyiydi. Bilinci açıktı. Yemek yiyemediğini hiçbir şey yapılmadığını söyledi bize telefonda. Düşünebiliyor musunuz 2 gün yemek verilmemiş.

“ODASINA GİRİNCE ŞOKE OLDUM”

Ben ilaçlara bağlı acaba bilinci mi yerinde değil yemek verilmiyor diye zannediyor diye düşündüm. Çünkü böyle bir şeyi kabullenmek istemedim. Vicdan sahibi hasta bakıcı veya hemşire bir insanı göz göre göre açlığa terk etmez diye düşündüm. Derken ertesi akşam beni hastaneden arayıp annemin kendi ihtiyaçlarını karşılayamadığını bu yüzden refakatçi gerektiğini söylediler. Ama ben annemin yanına gittiğimde gördüğüm manzara karşısında şok geçirdim. Yatağın etrafında mandalina kabukları ve ilaçlar vardı her tarafta.

İLAÇLARINI DA İÇEMEMİŞ

Annem ilaçlarını içememiş ve 2 gün yemek bile yiyememişti. Çünkü hemşireler sadece yemek ve ilaçları masaya bırakıyor ve gidiyor. Hasta yemeğini yiyebilmiş mi asla kontrol edilmiyor. Ben annemin yanına gittiğimde yapacak hiçbir şey kalmamıştı. Şırıngayla çorba ve su vermekten başka bir şey yapamadım. İlaçlarını dahi suyla karıştırıp şırıngayla vermek zorunda kaldım. Sorum şu; madem çok tehlikeli olan Covid servisine hiçbir şekilde refakatçi almıyorsunuz, hastanın bilinci kapandıktan sonra neden hastayla ilgilenmeniz gerekiyor diye bizi çağırıyorsunuz? Madem refakatçi alınıyor hasta sağlıklıyken neden beni annemin yanına almadınız? Bilinci yerindeyken yemeğini de yedirir, ilaçlarını da verirdim.

ŞEKER KOMASINDAN ÇIKAMADI HAYATINI KAYBETTİ!

Olayın özü, bu işte çok büyük bir ihmal var. Şeker hastası olan bir insanı 2 gün yemek vermeyerek ya da yemeğini yiyip yemediğini kontrol etmeyerek aç bıraktınız. Neticede annem şeker komasına girdi. Ben gittiğimde yapacak hiçbir şeyim kalmamıştı. Bilinci tamamen kapanmıştı. Hiçbir şekilde iletişim kuramadım. Benim isteğimle serum takıldı. Serum bile yoktu. 2 gece annemin yanında kaldım ama bilinci bir daha hiç yerine gelmedi. Sabaha karşı da kalbi durdu ve rahmetli oldu. Hakkımı size helal etmiyorum. Bu olayı umarım başkaları yaşamaz. Başka canlar böyle ihmaller yüzünden yitirilmez.”