Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TURKOVAC’la aşılama başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri hatırlatma dozlarını TURKOVAC aşısı ile yaptı. Aşının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Koca, bugünden itibaren TURKOVAC aşısı için randevu alınabileceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Ankara Şehir Hastanesi’nde Bilim Kurulu üyeleri ile hatırlatma dozu olarak TURKOVAC aşısı yaptırdı. Aşı sonrası açıklama yapan Koca, şunları söyledi:

“Bugün önemli bir gün. Yerli aşımız TURKOVAC’ı salgın sebebiyle hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza adıyoruz. TURKOVAC son 50 yıldan sonra hücreden başlayarak üretim safhasına kadar gelen ilk yerli aşımız oluyor. Bunu bekleyen birçok vatandaşımızın olduğunu biliyorduk. Vatandaşlarımızı TURKOVAC ile aşı olmaya, özellikle de hatırlatma dozlarını da TURKOVAC ile yaptırmalarını ısrarla tavsiye ediyorum. Hıfzıssıhhanın yeniden dirilmesinin ilk adımı TURKOVAC. Bu başarı milletimizin başarısı ve vatandaşlarımıza, özellikle Omicron varyantıyla bulaş hızının da yüksek olması nedeniyle aşılarını erken dönemde olmalarını tavsiye ediyorum. Yarından (bugün) itibaren tüm vatandaşlarımız özellikle şehir hastanelerinden başlamak üzere TURKOVAC randevularını alabilecek.”

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada da “Son haftada günlük vaka sayılarında artış belirginleşmiştir. Vaka sayılarındaki artışın temel sebebi kapalı ortamlarda geçirilen sürenin artması ve Omicron varyantının hızla bulaşıyor olmasıdır. Vaka sayılarındaki artış hastaneye yatışlara yansımamıştır. Hastalığa yakalananlarda zatürre oranında da bir artış görülmemiştir” ifadelerini kullandı.