Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

VM Medical Park’tan cevap var

Gazetemizde yayımlanan “Medical Park’ta ölü bebeği ile 1 saat beklettiler!” başlıklı habere VM Medical Park Kocaeli Hastanesi tarafından cevap verildi.

Gazetemizde yayımlanan “Medical Park’ta

Gazetemize ulaştırılan tekzip metnini aynen yayımlıyoruz.

TEKZİP METNİ

Bağımsız Kocaeli (www.bagımsizkocaeli.com.tr) isimli haber sitesinde, 22.07.2020 tarihinde yayınlanan, “Medical Park’ta ölü bebeği ile 1 saat beklettiler!’’ başlıklı (https://www.bagimsizkocaeli.com.tr/gundem/medical-parkta-olu-bebegi-ile-1-saat-beklettiler-h18883.html) haberde, VM Medical Park Kocaeli Hastanesi hakkında gerçek dışı, tek taraflı ve kamuoyunu yanıltıcı iddialarda bulunulmuştur.

Hastanemiz takipli hastası olan hastaya doğum öncesi kontrol randevusu oluşturulmuş, hastanın gelmemesi üzerine aranılarak gelmeme sebebi sorgulanmış, yeni randevu oluşturulmuş ve sonrasında sezeryan operasyonu için belirli gün ve saate randevu verilmiştir. Ancak hasta her nedense sezeryan operasyonu olacağı randevu saatinde hastanemize başvurmamış ve randevu saatinden 4,5 saat sonra hastanemize başvurmuştur. Hastamız hemen takipli hekimince muayeneye alınmış ve ardından diğer kadın doğum uzmanı görüşü için diğer doğum uzmanı çağrılarak hasta muayene edilmiştir. Özetle hastaya tıp kurallarına uygun ve hasta yararına hizmet sunulmuştur. Hastaya ait detaylı bilgiler ise hasta mahremiyetine saygımız nedeniyle bu mecrada paylaşılmamaktadır. Ancak Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere tüm resmi mercilere hastane kayıtları ibraz edilecek olup; hastamıza tıp kurallarına uygun ve hasta yararına olacak şekilde işlem yapıldığı gösterilecektir.

Bu aşamada hasta yakınlarının gerçeği çarpıtarak, hem Hastanemiz hem de hekimimiz hakkında iftira ve karalama boyutundaki iddiaları üzüntü ve şaşkınlık ile karşılanmıştır. Hekimlerimizin hiçbir tıbbi tavsiye ve yönlendirmesine uyulmamasına rağmen, hekimlerin hedef tahtası haline getirilmesi sağlık çalışanlarına şiddetin bir türüdür.  Bu bakımdan ise gerekli tüm yasal yollara müracaat edilecektir.

Gerçek dışı, asılsız, tek taraflı duyuma dayalı bilgiler ile haber yapılarak halkımızın yanıltılması ise habercilik etiğine uygun değildir. Nitekim haberin yazarı, Hastanemize başvurarak konu ile ilgili bilgi almaya çalışmamıştır. Asılsız iddiaların, haber verme amacı aşılarak halkımız ile paylaşılması ve VM Medical Park Kocaeli Hastanesi’nin zan altında bırakılması basın özgürlüğü ilkelerine aykırıdır. VM Medical Park Hastaneleri daima hasta yararı ilkesini gözeterek, yıllardır ülkemizde sağlık sektöründe hizmet veren öncü bir kuruluştur. Yasalara uygun olarak, resmi makamlardan herhangi bir bilgi ve belge talep edilmesi durumunda paylaşmaktan imtina etmeyeceğimizi ve hastanemize yapılan iftiralar yönünden gerekli yasal yollara müracaat edeceğimizi belirterek, hakkımızda yayınlanan asılsız habere karşı gerçekleri kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.

VM MEDİCAL PARK KOCAELİ HASTANESİ”