Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yağ Bezesi İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Yağ bezesi(lipom) yağ uru

Yağ bezesi(lipom) yağ uru olarak adlandırılabilen bir tür tümördür fakat aslında cildin altında vücudun herhangi bir yerinde oluşabilmekle birlikte daha çok boyun, kasık ve kollarda gelişen bir yağ kümesidir. Yağ bezesi kansere sebep olan kötü huylu tümörlerden değildir. Fakat bulunduğu yere ve büyüklüğüne bağlı olarak zamanla sinirler veya kan damarları üzerine baskı yapıp hastaya sıkıntı verebilir ve ağrıya neden olabilir. Böyle bir durumda cerrahi müdahale ile bu yağ bezesinin alınması tavsiye edilir.

Bazı Naturopatlar yağ bezesini önlemekle kalmayacak aynı zamanda var olan herhangi bir yağ bezesini de iyileştirecek belli başlı tedavilerin olduğunu ifade etmektedir. Bu tedaviler limon suyu, sedir yağı, kuş otu ve C vitaminiyle acı içeren diğer yiyecekleri içermektedir.

Yağ Bezesi İçin Kuş Otunun Kullanımı

Kuş otu yağ bezesinin tedavisi için çok eski zamanlardan ve Çin gibi medeniyetlerden beri bilinen bir tedavi yoludur. Herhangi bir aktarda rahatlıkla bulunur. Aktarlar size her gün sabah, öğle ve akşam olmak üzere günde üç kere bir çay kaşığı kuş otu tentürü almanızı önerecektir. Kuş otu yağı da yağ bezesini kontrol etmek ve ağrıyı azaltmak için çok etkili bir yoldur; yağ bezesi üzerine direk ovarak uygulanabilir. Kuş otu yağını günde bir kez uygulayabilirsiniz. Kuş otu yağı da çoğu aktarda bulunur. Eğer bu tedaviler sonucu yağ bezesinin büyüklüğünde ya da ağrılarınızda bir gerileme olmadıysa aktarınızdan alternatif bir tedavi isteyin.

Acı Bitki ve Yiyeceklerin Kullanımı

Acı bitki ve yiyecekler yağların sindirimini artırdığı için yağ bezesinin ortadan kaldırılması için önemlidir. Acı yiyecekler ve meyveler safra kesesi ve karaciğerinizin işlevlerini harekete geçirerek yağ yakımını hızlandırır, yağ bezesinin temel unsuru olan yağ oranının artmasına engel olur. Bu yüzden öğünlerimize acı bitki ve yiyecekleri katmamız hem var olan yağ bezeleriyle mücadele etmemizi hem de gelecekte oluşabilecekleri önlememize yardımcı olur. Acı bitkiler civanperçemi, pelin otu, centiyan, altın mühür, sedef otu, kantaron, kara pelin ve sıtma otunu içerir. Acı yiyecekler narenciye kabuğu, zeytin, kudret narı, karahindiba yeşili ve siyah çikolata olarak da bilinen siyah tatlandırılmamış çikolatayı da içerir.

Sedir Otu Yağının Kullanımı

Yağ bezesinin elma sirkesi ve balmumu içeren sedir otu yağıyla tedavi edilebildiği gözlemlenmiştir.

Diğer Tavsiyeler

Kurutulmuş kuş otu bitkisi bulabilir ve kuş otu içeren kremler kullanılabilir. Bazı kişiler etkilenen bölgeye elma sirkesi ve balmumu yağını sürerek yağ bezelerinden kurtulmuştur. Ayrıca günde birkaç kere bir bardak su ve birkaç çay kaşığı sirkeden oluşturduğunuz karışımı içerek yağ birikimine sahip olma şansınızı azaltabilirsiniz. Limon ya da limon suyunun kullanımı da yağ bezesinin oluşumunu engellemede ve yok etmede oldukça etkilidir.