Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yağlı Cilt Tipleri İçin Doğal Maske Tarifleri

Cildinizde gözenek, sivilce ve

Cildinizde gözenek, sivilce ve siyah noktaların meydana gelmesini istemiyorsanız cildinize gerekli özeni göstermeniz gerekmektedir. Özellikle de yağlı cilt tipine sahip iseniz cildinize diğer cilt tipine sahip olan kişilerden daha fazla özen göstermelisiniz. Çünkü bu cilt tipine sahip olan kişiler ciltteki parlama ve aşırı sivilce meydana gelmesinden dolayı öz güven eksikliği yaşayabilmektedirler. Kendinize güveninizin tam olması ve cildinizin pürüzsüz bir görünüme sahip olması için öncelikle cilt temizliğinizi düzenli olarak yapmalısınız. Cildinizi düzenli olarak temizleyerek gözenek oluşumunu önleyebilirsiniz. Cilt temizliği kadar yağlı ciltler için maskeler de oldukça önemlidir, cildinize düzenli olarak maskeler uygulayarak cildinizdeki yağ oranını yağlı cilt tipleri için doğal ev maskeleri dengeleyebilir ve cildinizin istediğiniz yapıda olmasını sağlayabilirsiniz.

Evde doğal kil maskesi malzemeler:

  • 2 tatlı kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı maya
  • 3 yemek kaşığı kil

Hazırlanışı: Cildinizde ki yağ oranının dengelenmesi için öncelikle bir kâse içerisine su ile mayayı ilave edip maya iyice eriyene kadar karıştırın maya eridikten sonra üzerine toz şekeri de ilave edip malzemelerin üçünü iyice karıştırın. Karışımın içerisine son olarak kili de ilave edip malzemeler koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Yağlı cilt tipi için uygun olan maskeyi hazırladıktan sonra oda sıcaklığında 15 dakika kadar dinlendirip maskeyi cildinize eşit miktarda sürün karışımı cildinizde 30 dakika kadar bekletip cildinizi bol ılık su ile temizleyebilirsiniz. Cildinizin sağlıklı bir yağlı cilt tipleri için doğal ev maskeleri görünümde olması için kil maskesini haftada bir defa düzenli olarak cildinize uygulayabilirsiniz.

Evde doğal limon maskesi malzemeler:

  • 2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı: Öncelikle limonların ikisinin de kabuklarını soyun ve bir kap içerisine ekleyin üzerine suyu da ilave edip yaklaşık 3 dakika kadar bekletin, daha sonra malzemeleri blender ile püre kıvamına gelene kadar ezin. Hazırladığınız karışımı cildinize pamuk ile sürüp cildinizde 3 dakika kadar bekletin. Yeterli süre kadar cildinizde beklettikten sonra cildinizi bol ılık su ile durulayabilirsiniz maske sonrası cildinizi nemlendirici krem ile nemlendirebilirsiniz.

Ciltteki fazla yağı emen maske malzemeler:

  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş elma

Hazırlanışı: Listede yer alan üç malzemeyi de küçük bir kâse içerisine ekleyerek malzemeleri iyice karıştırın. Cildiniz için hazırladığınız karışımı eşit miktarda yüzünüze sürüp 20 dakika kadar bekletin. Yeterli süre kadar beklettikten sonra cildinizi soğuk bol su ile durulayın. Cildinizdeki fazla yağın giderilmesi ve ciltteki parlamanın azalması için maskeyi haftada bir defa yüzünüze uygulayabilirsiniz.