Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’de ipler yarın çözülecek

CHP’de genel başkanın seçileceği büyük kurultay için geri sayım başladı. 38’inci Olağan Kurultay  “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı” sloganıyla yarın başlayacak. İki gün sürecek kurultay Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

CHP'de genel başkanın seçileceği

CHP’de genel başkanın seçileceği büyük kurultay için geri sayım başladı. 38’inci Olağan Kurultay  “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı” sloganıyla yarın başlayacak. İki gün sürecek kurultay Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu’nun yapacağı kurultayın ilk gününde genel başkan, ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi yapılacak.

Kurultayda, 1368 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve PM üyelerini belirleyecek. CHP Genel Başkanlığına aday olabilmek için 65, Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için de 10 delegenin imzası gerekecek.

Kurultay delegelerinin desteği konusunda değişimcilerle başa baş olduğu kaydedilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, kurultay günü konuşmasına da hazırlandığı bildirildi.  Buna göre, Kılıçdaroğlu’nun oylamadan önceki son konuşmada, “Son kez genel başkanlığa adayım ve bir sonraki kurultayda olmayacağım” diyebileceği kaydedildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, önceki akşam katıldığı bir yayında “Genel Başkanımız muhtemelen kurultayda da son kez yetki isteyecek kurultay delegelerinden” ifadelerini kullanmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, en az 700-800 delegenin imzası ile gövde gösterisi yaparak adaylığını ilan etmeyi hedefliyor. Meclis Grup Başkanı Özgür Özel’in ise 600’e yakın delegenin imzasını aldığı ifade edildi.

DESTEK AÇIKLAMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan hafta boyunca Özel ile Kılıçdaroğlu destekçileri imzalarını Ankara’ya iletmişti. Son olarak CHP Karaman İl Başkanlığı’ndan da Özel’e destek çağrısı geldi.

CHP Karaman İl Başkanı Recai Evcen,  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ilçe başkanlıkları ile yaptıkları görüşmeler sonucunda “partide değişim olması” yönünde görüş birliğine vardıklarını kaydetti.

Evcen, “Kongreler sürecinde örgütümüz ile birlikte hareket edeceğimize yönelik söz vermiştik. Cumhuriyet Halk Partisi 38’inci Olağan Kurultayımız için Merkez, Ermenek, Sarıveliler, Ayrancı, Kazımkarabekir ilçelerimiz ile örgüt toplantıları gerçekleştirdik. Örgüt toplantılarımızda görüş belirtmek isteyen her üyemize süre sınırı koymadan konuşma imkânı verdik. Toplantılar sonucunda, CHP Karaman Örgütü, partide bir değişim olması gerektiğine ilişkin görüş birliğine varmıştır” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini ilan etti.

Öte yandan Kurultay salonuna; üzerinde “Oyunun farkındayız, liderimizin yanındayız” ifadelerinin yazılı olduğu bir pankartın asıldığı görüldü. Pankartın asılmasının ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurultay Hazırlık Komitesi adına CHP Elâzığ Milletvekili Gürsel Erol’a pankartın kaldırılması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun talimatının ardından söz konusu pankart, Gürsel Erol’un gözetiminde kaldırıldı.

Kurultay Hazırlık Komitesi’nin onayından geçmeyen hiçbir pankartın salonda yer almayacağı ifade edildi.

Hatırlanacağı üzere dün CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, 55 il başkanıyla birlikte Ankara’daki giderek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin resmi hesaplarından da paylaşılan bu açıklamalardan sonra Kocaeli’deki partililerin büyük tepki gösterdiği görüldü.

ACURMAN AÇIKLAMA YAPTI

Başiskele İlçe Başkanı Avukat Anıl Acurman kısa bir açıklama yaparak İl Başkanı Bülent Sarı’nın Kılıçdaroğlu’na açıkladığı desteğin şahsi destek olduğunu, bütün Kocaeli kurultay delegelerinin kararını temsil etmediğini ifade etti. Hatırlanacağı üzere dün CHP Kocaeli milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı, Muhip Kanko ve Nail Çiler’in Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen ve bu yönde imza veren milletvekilleri arasında yer aldığı duyulmuş, bu haberler sonrasında partililer sosyal medya hesapları üzerinden milletvekillerini koltuk sevdalısı olmakla suçlayarak tepki göstermişti. Cumhuriyet Halk Partisi’nde peş peşe gelen seçim başarısızlıkları sonrasında parti tabanı bir değişim ve hareketlilik beklerken, milletvekillerinin ve il başkanı temsiliyetindeki kimselerin ardı ardına Kılıçdaroğlu’nu destekleyen açıklamalarda bulunması şaşkınlık yarattı.