Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“10 Ocak, kutlanmayı değil mücadeleyi gerektiriyor artık…”

CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

CHP Kartepe İlçe Başkanı

Nilay Merttürk mesajında şu ifadelere yer verdi “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü baskı ortamında karşılayan gazeteciler, bugünü kutlayacak durumda mı?  2022 yılının 10 Ocak’ında da gerçeğin peşinde koşan ve emek harcayan gazeteciler için ne yazık ki kutlanması gereken bir şey yok. Bırakın kutlamaya değer bir gün olmasını, gazetecilik yapmanın neredeyse mümkün olmadığı, gerçekleri yazanların esaret veya cezalarla terbiye edilmeye çalışıldığı karanlık bir dönemden geçiyoruz.

Üzülerek ifade ediyorum ki kıymetli meslektaşlarımın birçoğu bugüne ‘çalışamayan’ gazeteciler olarak giriyorlar. Sektördeki işsizliğin ülke ortalamasının iki katı olduğu, güvencesiz ve sendikasız çalışmanın yüzde 90’ı aştığı, onlarca gazetecinin cezaevinde olduğu medya sektöründe 10 Ocak, kutlanmayı değil, mücadeleyi gerektiriyor artık…

GAZETECİLİK FAALİYETLERİ

Gazetecilerin gerçekleri çok farklı bugün… Ülkenin önemli meselelerinden birisi olan işsizlik sorunu, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik engellerle boğuşan gazeteciler üzerinde daha yakıcı bir tehdit olmakta. Bunun yanı sıra gazetecilik faaliyetleri ‘suç unsuru’ olarak gösterilip baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Gazeteciler gözaltına alınıp tutuklanıyor, haber yaptıkları için yargılanıyor ve hatta faili meçhul cinayetlere kurban ediliyorlar.

Ancak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü‘ne kara bir tabloyla giren tüm kıymetli meslektaşlarımın; her türlü baskıya rağmen, halkın haber alma hakkı ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için mücadeleye devam edeceklerine yürekten inanıyorum…

BASIN ÖNE EĞİLMESİN

Baskılara karşı direnen, susmayan, hiç bir koşulda gerçeklerin karanlıkta kalmasına izin vermeyen, tüm meslektaşlarımın onurlu direnişlerine selam olsun diyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün gerçek anlamda kutlanacağı günlere ulaşmamızı diliyorum… kalemi özgür, haberi halktan, haktan yana olan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.  Basın öne eğilmesin…”