Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele akıllı çöp sistemine geçiyor!

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü önümüzdeki dönem ilçe genelinde akıllı çöp
toplama sistemine geçeceklerini söyledi.

Başiskele Belediye Başkanı Yasin

ugur31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden Ak Parti’nin adayı olan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü seçim beyannamesini açıkladı. Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen seçim beyannamesinde konuşan Yasin Özlü şu ifadeleri kullandı: “Biz 5 yıldır bütün amatör spor kulüplerimizin malzeme ihtiyaçlarını, tesis ihtiyaçlarını, liglere katılım ücretlerini karşıladık. İnşallah yeni dönemde bunları geliştirerek devam edeceğiz.

KENT MÜZESİ OLUŞTURULACAK

Sahilimizde bir anlamda ufak bir marina inşa de. Oradaki düzensiz duran kayıkları güzel bir iskele bir araya getireceğiz. Yeni bir iskele inşa edeceğiz. Kent kültürümüzü kuşaklardan kuşaklara aktarabilmek adına bir kent müzesi oluşturacağız. Eğer Başiskele olarak bir kentsek bunun olması gerektiğini düşünüyoruz. Tarihi eserlerimizi ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Çuhane fabrikamızın elektrik santralini bir rekreasyon alanına çevireceğiz. Serindere Kanyonu’muzu turizme açacağız. Oraya ahşaptan bir gezi rotası oluşturacağız.

KÜLTÜR SANAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Kültür sanat etkinliklerimiz yine aralıksız devam edecek. İçinde bulunduğumuz salon açıldığından bu yana Başiskelemizde kültür ve sanat tam anlamıyla oturmuş oldu. Şehir tiyatrolarımız salonumuza gelerek oyunlarını sahneliyor. Konserler ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kültür sanat alanındaki çalışmalarımız önümüzdeki dönemde de aralıksız devam edecek. Çöp toplama araçlarımızın tamamına akıllı bir sistem kuracağız. Bütün çöp konteynerlerinin yerlerini belirledik ve koordinatlarını aldık. Araç çöp konteyneri atlarsa ekrandan takip edebilecek hale geleceğiz. Bütün kamyonlarımızda tabletler olacak ve akıllı atık toplama sistemine geçeceğiz.