Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Adaylığa geri döndü projelerini açıkladı: İşte Acurman’ın vaatleri

YSK’ya itirazı kabul edilen ve adaylığa geri dönen Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman projelerini açıkladı

YSK’ya itirazı kabul edilen

Başiskele’de bulunan Wellborn Otel’de gerçekleşen programda Acurman projelerini şu cümlelerle açıkladı:  “Projelerini anlatan Acurman, “8-12 yaş arası çocuklarımızın gelişimi için Sağlıklı Gelişim Merkezleri kuracağız. Fiziksel sosyal psikolojik gelişim süreçlerinde hep yanlarında olacağız. Doğru sporlara yönlendirerek, psikolojik destekler vereceğiz. Daha küçük yaş grubu çocuklarımız için tüm semtlerimizde çocuk evleri kuracağız. Bizleri bu yaşa getiren yaşlılarımıza vefa borçluyuz. Onlar için Vefa Evleri kuracağız ve gün boyunca faydalanacakları bir ev olacak. İlimizde Başiskele’de devlet hastanesi yok ama vatandaşlarımızın hepsine sağlık sigortası yapacağız. Şiddete uğrayan kadınlarımız için Güven Evleri kuracağız. Orada kadınlarımıza hayatlarını yeniden kazandıracağız.

BAŞİSKELE ÖZEL OKUL CENNETİ

Başiskele bir özel okul cenneti. Maalesef çok devlet okulu yok. Vatandaşlarımız bu durumdan şikayetçi. Biz de Başöğretmen Etüt ve Dil Merkezi açacağız. Atatürk Gençlik Merkezi ve çağa ayak uyduran Dijital Merkez kuracağız. Atıl iş merkezlerimiz var. Biz bu merkezlerini ‘Halk Ofisleri’ yapacağız. Komşularımızı ofis derdinden kurtaracağız. Başiskele özgür gazeteciliğin merkezi olacak. Özgür Basın Ofisleri ile hem de Başiskelemizin ismi daha çok duyulacak. Basındaki arkadaşlarımız hiçbir bedel ödemeden bu ofisi kullanabilecek. Başiskele’ye büyük bir değer katacak bu proje.

HALK MARKET VE KART SİSTEMİ

Halk Market ve kart sistemi ile alt gelir grubu ailelerimiz için sosyal yardım ağı kuracağız. Halk Lokantası’na maalesef mecburuz. Kentimizin en kalabalık mahallesi Barbaros’a yapacağız bu lokantayı. E-spor merkezleri, kent tiyatrolarında geçerli olacak bir Gençİskele Kart uygulaması yapacağız. Başiskele’nin gençlerine değer katacağız. Çocuklarımızı su sporları ile tanıştıracağız. Alaaddin Başkan’ın bir fikriydi. Astakoz Sergi ve Restoran Gemisi. Bu bir tur gemisi olsun. En azından vatandaşlarımız bir deniz havası alsın. Kentlilerimiz hep İzmit’e bakmak zorunda kalmasın, kahvaltısını yaparken Başiskele havasını alsın.

YEŞİL BAHÇECİK OTELİ’Nİ YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ

Başiskele’yi denizle yaşatacağız. Dağ ve sahil turizm bölgeleri ilan etmek zorundayız. Doğaya uygun sahalar yaratacağız. Kalıcı turizm havzaları yapacağız. İlimizin en eski otellerinden olan Yeşil Bahçecik Oteli’ni yeniden kazandıracağım. Daha önceden AK Partililer Bahçecik’ten turizmi kesmişler. Biz yeniden canlandıracağız.

MİLLİYETÇİLİK BUDUR

Vatandaşlarımız bizim tarihimizle karşı karşıya gelsinler istiyoruz. Servetiye Cephesi Turizm ve Merkezi. Bu ismi canlandırmak istiyoruz. Vatandaşlarımız gelsin burada vakit geçirsin. İşte milliyetçilik budur arkadaşlar. Sporcusuna kıymet veren bir kent olarak Menekşe Spor Yaylası. İstanbul’un yanı başında güzel bir spor tesisi yaratacağız.

ZEYTİNLİ’YE RAKİP FESTİVAL

Başiskele’yi yeşilden maviye festival kenti yapacağız. İnsanlara bir yaşam tarzı vermek için Yeniköy’deki mera alanında denize nazır çok güzel bir yer var. Burayı Marmara’nın en değerli festival alanı yapacağız. Bırakın Zeytinli Festivali’nin rakibi olsun. Kesintisiz yeşil ulaşım yolları yapacağız. Trafiğe kalmadan deniz kenarından 20 dakikada İzmit’e gidebiliriz. Vatandaşlarımıza bu proje için elektrikli bisiklet dağıtmak istiyoruz. Yol çıkış saati uygulaması ile yarım saat bile okul giriş çıkış saatlerini kaydırabilirsek çok güzel olur. Trafik için çok yararlı olur. Bunu okul müdürleri ile görüştüm. Ve ilçemizde özel okul çok olduğundan dolayı bunun mümkün olduğunu söylediler. Biz hizmetin yürüyerek sağlanabileceği bir kent yaratmak istiyoruz. İşçilerimiz sabahın erken saatlerinde duraklarda servis bekliyor. Onlar için kapalı işçi durakları yapacağız.

ÇEVRE SORUNU EN HASSAS NOKTAM

Kenti canlandırmak için kültürü yeniden canlandırmamız lazım. Barbaros Kent Tiyatrosu ile gençlerimizin sanata yönlendirilmesini istiyoruz. 5 tane pırıl pırıl semtimiz var. Semt sahneleri açacağız. Vatandaşlarımız sanayiden dolayı her ay imza topluyorlar. Çünkü cam açamıyorlar. Bu çevre sorunu benim en hassas noktam. Bu çevre sorununu çözmek ve kentimizi yeşil bir kent yapmak bizim boynumuzun borcu.

RANT İÇİN BETONLAŞMAYA SESSİZ KALDILAR

Başiskele 10 senede çok feci betonlaştı. Başiskele diğer ilçelerden farklı. Bir kısmı Kartepe’den bir kısmı bizim ilçemizden geçiyor. Bu betonlaşmaya dur demediler. Rant için buna sessiz kaldılar. Hala belediyemiz deprem gerçeğine rağmen imarlaşmaya devam ediyor. Ben belediye başkanı olunca böyle bir rant sistemi olmayacak. Sokak hayvanlarımızı toplayıp kısırlaştıracağız ve sahiplendireceğiz. Geniş bir alanda hayvanlarımıza yaşam alanı kurmak istiyoruz. Buraya vatandaşlarımız da gelecek ve göz göze gelecekler. Sahiplenme ortamı yaratıp bu çözümü çözeceğiz. Bu sayede patili dostlarımızın sayıları kısa sürede azalacak.

KENTİN MERKEZİ SEYMEN OLACAK

Bu kentin merkezi yok ve hiç olmadı. Merkezsiz bir semt olmaz. Bir kenti orada yaşatan ulaşım akslarını orada buluşturan bir yer olmalı. İnsanlar burada kültür ve sanatla buluşur. İşte buna yaşayan bir merkez derler. Bizim merkezimiz Seymen’de olacak. Orada millet bahçesi var. Millet Bahçesi ve sahilin ortasını kent merkezi yapacağız. Hava ve mekan şartlarına uygun kapalı Pazar alanları yapacağız.

BU KENTE ATATÜRK’ÜN ADINI ÖĞRETECEĞİZ

Bu kentte Atatürk’ün adını öğreneceğiz. Topraktan kazanan bir kent olmak için Atatürk Kent Çiftliği kuracağız. İlçemizin altın değerindeki Kullar’ını kaybettik. Yeniköy’de hala seracılık devam ediyor. Bahçecik, Yeniköy ve Kocaeli’ne değer katacak. Seracıları içerisinde bulunduran bir kooperatif olacak. Burayı ziyarete çocuklarımız gelecek ve doğal yaşam ile tanışacak. Jeotermal Seracılık ile Çiftçi Kart ile akaryakıt desteği vereceğiz. Ben ilçe başkanı olduğum sürece ilçe örgütümüzü gülümsettim. Başiskele’nin belediye başkanı olacağım ve tüm Başiskeleleri gülümseteceğim. Vatandaşlarımıza söz veriyorum. Kentimizi sevginin iskelesi yapacağım” dedi.