Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ahmet Çalık Karamürsel’i çok önemsiyor… Seçim çalışmalarını bırakıp Taşağıl Köyü’ne koştular!

Karamürsel Taşağıl Köyü’nde ruhsat alanı dışında taş ocağı işlettiği tespit edilen ve çalışma ruhsatı iptal edilen firma yeniden çalışmaya başladı. Köy halkı duruma tepki gösterdi. CHP’liler de Ahmet Çalık’la birlikte seçim çalışmalarına ara verdi, Karamürsel’deki çevre katliamına karşı Taşağıl Köyü’ne koştu

Karamürsel Taşağıl Köyü'nde ruhsat

Karamürsel İnebeyli Köyü Taşağıl Mahallesi’nde Yazıcılar İnşaat Şirketi, taş ocağı işletiyordu. Köylülerin Valiliğe ‘Ruhsat alanı dışında çalışıyorlar’ başvurusu üzerine konu hakkında inceleme başlatılmış yapılan inceleme sonrası firmanın yaklaşık on yıldır ruhsat alanı dışında çalıştığı belirlenmişti. Karar üzerine kapatılan taş ocağı yaklaşık 1 yıl boyunca çalışma yapamadı. Firma daha sonra yeniden 2007 tarihinde izin alarak taş ocağını işletmeye başladı.

DOĞAYI KATLETTİLER

Yaklaşık 100 dönümlük doğal alanı firmanın katlettiğini söyleyen köylüler çalışmaların durdurulması için yeniden yetkililere başvurdu ancak bu defa 2007 tarihli ruhsatın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verildiği ortaya çıktı. Dün bir araya gelen köylüler çalışmalarına yoğunluk veren firmaya tepki gösterdi. CHP’liler de Ahmet Çalık’la birlikte seçim çalışmalarına ara verdi, Karamürsel’deki çevre katliamına karşı Taşağıl Köyü’ne koştu. CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, milletvekilleri Harun Özgür Yıldızlı ve Muhip Kanko ile birlikte Karamürsel Belediye Başkanı Adayı Ahmet Çalık bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

YILDIZLI: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Burada kısa bir değerlendirme yapan milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, “Burada Karamürsel’in İnebeyli köyündeyiz. Buradaki rahatsızlığı yerinde gördük ve tespit ettik. Halka rağmen hiçbir şeyin yapılamayacağını, bizlerin de her zaman köylülerimizin yanında olacağını belirtmek isterim. Yetkili mercilere, kaymakamlığa, valiliğe ve bakanlık tarafına bizler de bakacağız. Bu işi detaylı olarak inceleyeceğiz. Kızderbent’te nasıl ki Karamürsellilerimizin yanında olduysak İnebeyli’de de halkımızın yanında olacak ve onların taleplerini yerine getireceğiz.” dedi.

SORULARIMIZI GÖRMEZDEN GELİYORLAR

CHP’liler adına basın açıklamasını okuyan il başkanı Bülent Sarı da açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “İşletme sahasını açıp açmadıklarını soruyoruz, cevap vermiyorlar. Yerinde tespit ediyoruz. Görmezden geliyorlar. Taşağıl’da katliam yapan, halka sıkıntı yaşatan bu firmayı kim koruyor biz bunu soruyoruz… Birazdan bu sorularımızın muhatabı olan Kocaeli Valiliği’ne giderek Kocaeli Valimiz ile görüşeceğiz. Konunun peşini bırakmayacak, takipçisi olacağız.”