Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ahmet Davutoğlu Kocaeli’de: Kocaeli’nin çalışan kadınlarının mecliste temsil edilmesi lazım

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün Kocaeli’de muhtar, STK ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, “Kocaelililere özel bir mesajım var. Bütün adaylarımız kıymetli. Erkek kadın ayrımı yapmayız da Kocaeli’nin de çalışan kadınlarının mecliste temsil edilmesi lazım. Onları da mecliste yanımıza göndermeye kararlı mısınız? Kocaelili kadınlarımızı, Kocaelimizi en güzel şekilde temsil edecek” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı
Nazim Ozgun Erbulan 1

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bugün bir dizi program için ilimize geldi. Davutoğlu CHP listesinde Gelecek Partisi kontenjanından aday olan Serap Çakır ile birlikte İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde dernek, STK ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa Davutoğlu’nun yanı sıra CHP Kocaeli milletvekili adayları Harun Yıldızlı ve eşi Betül Yıldızlı, Tülin Keçeci Güngör, Caner Arduç, Mehmet Ümit Küçükkaya, Belkısa İlter, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İstanbul Milletvekili adayı Doğan Demir,CHP İl Yöneticileri, CHP İl SKM Başkanı Nazım Gençtürk, İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, Partisi il ve ilçe yöneticileri, DEVA Partisi ve Saadet Partisi il ve ilçe yöneticileri katılım gösterdi.

“MİLLET İTTİFAKI’NIN BAŞARISINI SAĞLAYAMAZSAK…”

Serap Çakır gelen katılımcıları selamlamasının ardından konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu şu ifadeleri kullandı; “Çok önemli bir zamanda çok önemli bir mekanda buluştuk. Bir ay içinde üç büyük bayramı idrak edeceğiz. Bir demokrasi bayramına hazırlanıyoruz. 14 mayıstaki seçim Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında herhangi bir iktidar seçimi değil. İkinci yüzyılının rotasını belirleyeceği seçim. Bu seçim öyle bir seçim ki telafisi adeta mümkün değil. Biz bu seçimde demokratik değerli, temiz siyaseti, adaleti, hakkı, hukuku koruyan Millet İttifakı’nın başarısını sağlayamazsak, özgürlük yerine yasakları, demokratik hukuk devleti yerine mafyatik çeteler iyice yerleşecek. Milletimiz yıllardır ızdırap çekiyor. Bu seçim özgürlükçü düşünceyi savunanların kendi aralarında rekabet edeceği seçim değildir. Bu seçim otoriterlikle özgürlükçü demokrasi arasında seçimdir. Görüş ayrılıklarını bir kenara bırakıp ortak paydada buluşalım dedik.

“CUMHURBAŞKANI AÇIKÇA YALAN SÖYLEDİ”

Yandaş medya ‘dağılacaklar, problem var’ diye beklenti içine girdiler. Biz de ‘geçici çıkarlar için, iktidar ortaklığı için değil, milletin yeganesi olan demokrasi için bir araya geldik’ dedik. Korku iklimi vardı, troll çeteleri vardı. Sadece bana saldırmak üzere organize olmuş pelikan çetesi vardı. Göstereceğimiz gayretle kim olursa olsun eğer başarırsak çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatacağımız bir hikaye olacak. ‘Biz Kocaeli’de farklı siyasi partilerdeydik, Türkiye’de de farklı siyasi partilerdik bir seçim geldi, kendi şahsi menfaatlerimizi bir kenara koyduk ve bir hikaye yazdık’ diyeceğiz. Karşımızdakilerin herhangi bir ilkesi yok. Ramazan ayında birinci gününde Cumhurbaşkanı açıkça yalan söyledi. ‘Diyanet Başkanlığını bunlar kaldıracakmış’ dedi. Hiçbir açıklamamızda böyle bir şey yok. Nereden çıkarıyorsun? Yalan söylemenin en büyük günahlardan biri olduğunu bilmiyor musun? Bölücülük yaptığının farkında değil misin?

“APTAL OLMA DİYE MEKTUP ALMIŞ BİRİNİ GÖRDÜ MÜ MİLLET?”

Seçimin kazası olmaz diyor. Yani diyor ki ‘seçim için namazı terk edebilirsiniz.’ Din istismarı. Terör suçlaması yapıyorlar. Osman Öcalan’ı TRT’ye kim çıkardı? Bu dosyayı açacağız kapatmayacağız. Kırmızı bültenle aranan birini TRT’ye kim çıkardı bununla hesaplaşacağız. Bahçeli’ye söylüyorum ister Göktürk hakanlarına kadar gidin, Osmanlı sultanlarına kadar gidin, bütün cumhurbaşkanlarına gidin bırakın emperyalistleri sadece bir başka ülkenin devlet başkanından ‘aptal olma’ diye mektup almış birini gördü mü bu millet tarihinde? Bu kadar emperyalistlere boyun eğmiş iktidarın bize ulusal egemenlik dersi vermesi saki kalıyor. Biz teminatıyız. Zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu bu düzene son vereceğiz.

“KOCAELİ’DE YAŞANAN SIKINTILARI BİLİYORUZ”

Kocaeli Türkiye’nin üretim merkezi. Burada yaşanan sıkıntıları biliyoruz. ‘Mülakatı kaldıracağız’ diyor. Seçim vaadi yapmaya gerek yok kaldır bitsin. Yıllarca mülakat üzerinden kamuda yolsuzluk yapıldı, milyonlarca gencin kul hakkına girildi. Siyasi ahlak yasası geldiğimiz gibi çıkacak. Çıkınca Avrupa Birliği’ne vizesiz gidiş şartları yerien gelmiş olacak. Yolsuzluklara son vereceğiz. Hiçbir siyasetçi siyaseti zenginleşme aracı olarak kılamayacak. Ben bunlardan bahsederken Cumhurbaşkanı ‘ilçe başkanı bile bulamazsınız’ demişti. Bulduk işte.

“KOCAELİLERE ÖZEL BİR MESAJIM VAR”

Kocaelililere özel bir mesajım var. Bütün adaylarımız kıymetli. Erkek kadın ayrımı yapmayız da Kocaeli’nin de çalışan kadınlarının mecliste temsil edilmesi lazım. Onları da mecliste yanımıza göndermeye kararlı mısınız? Kocaelili kadınlarımızı, Kocaelimizi en güzel şekilde temsil edecek. Kocaelililerin bir temsilcileri de daha olacak, Kocaelili Doğan Demir. İstanbul 3. Bölgeden aday. Bu seçim öyle bir seçim ki hiç kimse sadece bir ilden sorumlu değil. Millet İttifakı’nın en fazla milletvekili çıkarabilmesini temin etmek üzere kendi hakkımızdan feragat ettik, CHP listelerinden girdik. O yüzden bütün milletvekillerimiz Türkiye milletvekilleridir. Birleşe birleşe kazanacağız.”

program toplu