Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti İl Başkanı: Hoş değil tabi 20-25 lira mazot!

Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş akaryakıt, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışla ilgili konuştu. Ellibeş, “Bir mazeret olarak söylemiyorum. Hoş değil tabi 20-25 lira mazot. Fakat enerjide, akaryakıtta dışa bağımlısınız.” dedi.

Ak Parti Kocaeli İl

Sebahattin AydınUğur EnçAk Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş akaryakıt, elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışla ilgili konuştu. Dünya genelindeki akaryakıt fiyatları artışlarından bahseden Mehmet Ellibeş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik fiyatlarına gösterdiği tepkiyle ilgili de yorum yaptı. Mehmet Ellibeş’in, vatandaşın en çok şikayet ettiği konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

20-25 LİRA MAZOT HOŞ DEĞİL

Mehmet Ellibeş’in açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: “Dünya küreselleşti. Küçük bir savaşta, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde bunu bir kez daha gördük. 20-25 dolarlara inen ham petrol bir anda 120 dolarlara kadar çıktı. 4-5 kat artıyor. Dünyanın farklı şehirlerinde yaşayan eş dostlarınıza sorun oralarda da durum bizden farklı değil. Bunu bir mazeret olarak söylemiyorum. Hoş değil tabi 20-25 lira mazot. Fakat enerjide, akaryakıtta dışa bağımlısınız. Hem petrolün pahalı olması hem de döviz artışı bizi, Türkiye’yi daha farklı etkiliyor. İnşallah şu savaşın bitmesi ile birlikte bir düşüşün olacağını düşünüyoruz.

DOĞALGAZ REZERVİ

Enerjide de bir artış var. Ancak elektrik ve doğalgazda devletimiz büyük bir sübvansiyon yapmakta. Bu yapılmasa, devletimiz olmasa çok daha yüksek faturalar ödemek zorunda kalacağız. İnşallah kendi enerjimizi çıkardığımızda bu durum farklı olacak. Ben bir süre önce bakanlık yetkililerimize sordum bir programda. Doğalgaz bulduk, ne zaman kullanacağız dedim. İnşallah 2023 yılının ilk çeyreğinde kullanabileceğimizi ifade ettiler. Sadece konutta kullansak 10 yıl yetecek bir rezervimiz var.

ELEKTRİK VE KILIÇDAROĞLU

Şimdi Kemal bey, Kemal Kılıçdaroğlu elektrik fiyatlarından şikayet ediyor. Ancak rüzgar, hidroelektrik, güneş, nükleer enerji santrallerine karşı çıkıyorlar. Bir çelişki ile karşı karşıyayız. Kendi enerjimizi üretmemiz gerekiyor. Çok şükür her ne kadar muhalefetin bu çıkışlarına rağmen sayın cumhurbaşkanımız ortaya bir irade ortaya koyuyor. İnşallah milletimiz rahata erecek.”