Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti, İzmit’in bütçesine bakın ne dedi?

İzmit Belediye Meclisi kasım ayı oturumunda 2024 yılı gelir gider bütçesi görüşüldü. Tahmini bütçe 2 milyar 24 milyon TL olarak oylandı. AK Parti grubu, bütçe eleştirisini Muharrem Tutuş’la yaptı.

İzmit Belediye Meclisi kasım

İzmit Belediye Meclisi’nin kasım ayı oturumu bugün gerçekleştiriliyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in katılmadığı oturumu Çetin Sarıca yönetti. 2024 Gelir ve gider bütçesi 2 milyar 24 milyon 200 bin TL olarak okundu. Personel giderlerinin 203 milyon 887 bin TL olduğu görüldü.

ARAÇ BAKIMLARI

İzmit Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, bütçeyle ilgili söz alarak, “2019’dan bu yana gözden geçirmek gerekirse İlker Bey’in önergelerine göz atmak yeterli. 2024 yılı bütçemizi onayladık hayırlı olsun. Bazı hesapların siyasi hesaplar üzerinden yapıldığını gördük. Araç alımlarıyla ilgili hesaplamalar yapılırken araçların bakım onarım maliyetinin 7 milyon olacağı söylenmişti. Bakım İkmal Müdürlüğü’nün bütçesi 200 milyon bütçe ayrılmış. Bakım için ne kadar bütçe ayrılmış bilmiyorum.

GELEN PARALAR

Biz, sağlam bir bütçesi olan bir belediye arzuladık. İzmit Belediyesinin bütçesinin kötü olmasını istemeyiz. Ancak biz bunları testi kırıldıktan sonra değil 5 yıldır söylüyoruz. Bugün gelinen noktada İller Bankası 350 milyon TL olmuş. 1 buçuk milyar TL toplam para gelmiş. 2023 bütçesinde arsa satışlarından 16 milyon TL, gerçekleşen 107 milyon TL’lik arsa satışı yapmış. Yüzde 700 arsa satışı yapılmış.

SARBAŞ VE BEKAŞ

Bu kadar gelire ve satışa bakarak borçların azalmış olması lazım. İzmit Belediyesinin borcu ise 5 kat artmış. SARBAŞ ve BEKAŞ’ın tepetaklak olduğunu görüyoruz. Toplam İzmit Belediyesinin 5 yılda 3 milyar TL harcaması yapılmış. Buna rağmen tablo içler acısı bir durum.”

CHP’DEN NEJAT ÇAKIR KONUŞTU

CHP Grup Başkanvekili Nejat Çakır, “Bütçeye emek veren arkadaşları kutluyorum. Denk bir bütçe yapmışlar. Bunu yapmak çok zor. Rakamlar çok değişken. Öz kaynaklarımızda artış var. Meslektaşıma bilanço tablosunu tekrar uzatmasını öneriyorum” dedi.