Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’dan sert tepki: Bu saçmalık başkan

Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu toplantısında önerge ile ilgili tartışmalar yaşandı. Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde CHP’lilerin önerge ile ilgili söylediklerine AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz tepki gösterdi.

Millî Eğitim, Kültür, Gençlik
Nazim Ozgun Erbulan 1

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de dün gerçekleştirilen Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu toplantısında tartışmalar yaşandı. Edinilen bilgilere göre AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplanan komisyonda Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri gerçekleştirildi. Emrullah İşler’in konuşması devam ederken CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya söze girdi. İşler “Bir dakika, bitireyim” şeklinde tepki gösterirken Kaya, önergeleri olduğunu belirtti.  İşler, önergeyi gündeme alacağını söylerken Kaya ve CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal önergenin önce işleme alınması gerektiğini söyledi.

“HER TOPLANTIDA BİR ŞEY ÇIKARIYORSUNUZ”

Tam da bu tartışmada AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz “Bu saçmalık başkan” diyerek tepki gösterdi. Kaya daha önceki komisyon toplantılarını hatırlatırken Yılmaz ise “Önce kanunun içeriğini öğrensin” dedi. Yılmaz sözlerini, “Her toplantıda bir şey çıkarıyorsunuz” diye sürdürdü. CHP Milletvekili Kaya, Yılmaz’a “Ama bakın arkadaşlar, ‘Her toplantıda diyorsunuz. Bir buçuk yıl önce yaptığımız toplantıda ‘Yapmayın, bu, Anayasa’ya aykırı.’ dedik, Anayasa Mahkemesi’nden döndü’ ifadeleriyle cevap verdi.  AK Partili Yılmaz başkanın önergeyi gündeme alacağını hatırlatması üzerine tartışmalar durmadı. İşler ve Kaya’nın diyalogları sürerken Yılmaz, “Tartışılacak, zaten tartışılacak. Ya, neyi uzatıyorsunuz? Tartışılacak” diyerek tepki gösterdi. Toplantının yaklaşık 10 saat sürdüğü belirtildi.