Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti, Kocaeli’de büyük oy kaybetti!

AK Parti Kocaeli teşkilatlarının 14 Mayıs Genel Seçimleri’nde hedefi Kocaeli’de 8 vekil çıkarmaktı. AK Parti, Kocaeli’den 6 vekil çıkarabildi.

AK Parti Kocaeli teşkilatlarının
SEBO İMZA

14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, Kocaeli’de 6 milletvekili çıkarabildi. AK Parti’nin Kocaeli’deki vekil hedefi 8’di. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus seçimden önce yaptığı açıklamada 626 bin 600 oy alacaklarını söylemiş böylece 8 milletvekili çıkaracaklarını iddia etmişti.

İŞTE KARŞILAŞTIRMA

AK Parti, Kocaeli’de 2018 seçimlerinde yüzde 48,27 oy almış, 579 bin 585 vatandaş Kocaeli’de AK Parti’ye oy vermişti. Bugünkü sonuçlara göre ise 39,46 oy alınabildi. AK Parti, Kocaeli’de seçmen sayısı artmasına rağmen yeni seçmen kazanamadı ve kendi oylarında da oy kaybetti. Kocaeli’de 536 bin 554 kişi AK Parti’ye oy verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Kocaeli’de cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın oyu ise yüzde 54,27 oldu. Erdoğan, 2018’de Kocaeli’de 58, 82 oy almıştı.

YENİDEN REFAH FAKTÖRÜ

AK Parti, 7’nci milletvekili için ise Yeşil Sol Parti ve Yeniden Refah Partisi’yle yarıştı. Yeşil Sol kendi oyunu alırken AK Parti’nin oylarının bir bölümünün Yeniden Refah Partisi’ne gittiği düşünülüyor.