Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti Kocaeli’de il başkanlığı yarışı! İşte AK Parti’den son kulisler

AK Parti Genel Merkezi yenilenme hareketi başlattı. Bu kapsamda AK Parti Kocaeli’de de değişim bekleniyor. İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in göreve devam etmeyeceği, birkaç ismin il başkanlığı için yoğun gayret sarf ettiği edinilen bilgiler arasında. İşte AK Parti’de güncel kulis bilgileri…

AK Parti Genel Merkezi

SEBO İMZAAK Parti’de seçim hazırlıkları hızlandı. Seçim Koordinasyon Merkezleri ekim ayı içinde çalışmaya başlayacak. Önceki seçimlerde seçimden 3-4 ay önce açılan koordinasyon merkezleri bu kez seçimlerden 8-9 ay önce açılacak. Bu çalışmalar kapsamında AK Parti il başkanlarında göreve devam etmek istemeyenlerin istifası istenecek.

AK PARTİ KOCAELİ’DE DE DEĞİŞİM BEKLENİYOR

Yeni seçim dönemine ‘Türkiye Yüzyılı’ sloganıyla hazırlanacak AK Parti, 28 Ekim’de de geleceğe ilişkin bir vizyon belgesi açıklayacak. Bu toplantı, AK Parti Teşkilatlarında değişimi de tetikleyecek. Ak Parti Kocaeli İl Teşkilatı’nda da değişim bekleniyor.

“ELLİBEŞ DEVAM ETMEYECEK” DİYORLAR

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş’in görevine devam etmeyeceği, kulislerde artık yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Ellibeş’in koltuğuna oturmak için parti içerisindeki birçok grup çalışma yapıyor.

ŞAHİN TALUS ADI ÖN PLANA ÇIKIYOR

AK Parti’de uzun süredir siyaset yapan mevcut yönetiminden Şahin Talus adı ön plana çıkıyor. AK Parti kulislerinde Şahin Talus’un yeni dönemde il başkanı olarak atanmasının en güçlü seçenek olduğu ifade ediliyor. Talus, Başiskele ilçe başkanlığı, milletvekili aday adaylığı, il yöneticiliği gibi partide önemli görevlerde bulundu. Mevcut yönetim ve genel merkezin üzerinde en çok durduğu isim şu an Şahin Talus.

EMRE KAHRAMAN ÇOK KONUŞULDU

AK Parti’de bir ekibin AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları eski Başkanı Emre Kahraman’ı il başkanı yapmak için çok uğraş verdiği edinilen bilgiler arasında. Kahraman, Başiskele Belediye Meclis üyesi olarak görev yapıyor. Ancak Kahraman’ın il başkanı olması ihtimalinin düşük olduğu ifade ediliyor.

MAHMUT CİVELEK VE ŞEMSETTİN CEYHAN VAZGEÇMİYOR

AK Parti’de il başkanlığı için iki ismin daha çalışma yaptığı edinilen bilgiler arasında. Bu isimler, daha önce görevden el çektirilen il başkanları Mahmut Civelek ve Şemsettin Ceyhan. Siyaset arenasında kendilerine yeniden yer bulmak isteyen bu iki isim, partiden kopmadı ve her programda boy göstererek ‘Biz de varız’ dedi. Ancak AK Parti’de eski isimlerin aynı göreve yeniden gelmesi gibi bir gelenek olmadığı biliniyor. O nedenle Civelek ve Ceyhan’ın yeniden il başkanı olması zor görülüyor.