Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti Kocaeli’de ilk sıralar için bu isimler konuşuluyor

Bugün düzenlenecek programla açıklanacak AK Parti Kocaeli milletvekili aday listesinde ilk sırada bakan olması bekleniyor. Bir diğer yandan iki ismin listede olması kesin gözüyle bakılıyor.

Bugün düzenlenecek programla açıklanacak
Nazim Ozgun Erbulan 1

AK Parti’de 10 gün süren milletvekili aday adaylık sürecinde Kocaeli’de 151 isim aday adayı oldu. 121 erkek, 30 kadın ve 11 genç aday adayının bulunduğu Kocaeli’de listeler bugün Seka Bahçe’de düzenlenecek programla açıklanacak.  

İKİ BAKANIN ADI GEÇİYOR

Kocaeli’de de 151 ismin heyecanlı bekleyişi sürüyor. İttifak kapsamında partiler ayrı listelerden adaylarını açıklayacak. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bakanlar illerde ilk sırada yer alacak.  14 ismin belirleneceği AK Parti Kocaeli listesinde ilk sırada bakan olması bekleniyor. Özellikle iki isim parti kulislerinde konuşuluyor: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum.

HÜLAGÜ MÜ TİPİOĞLU MU?

Listelerin ilk sıralarında iki aday adayının da yer alacağı konuşuluyor. İlk isim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra adaylığını açıklayan Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ikinci isim ise Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü görevindeyken adaylık için istifa eden Veysal Tipioğlu. Tipioğlu başvuru sürecinde birinci sıraya Kocaeli, ikinci sıraya Kars yazdı.

MEVCUT MİLLETVEKİLLERİ BÜYÜK ORANDA DEĞİŞECEK

2018 seçimlerinde Kocaeli’de 7 milletvekili çıkaran AK Parti’de mevcut milletvekillerinin çoğunluğunun değişmesi bekleniyor. Fikri Işık ve İlyas Şeker yeniden aday olmadı. Diğer 5 milletvekilinden listeye girmesi beklenen sayı ise iki. Adaylar, bugün 16.00’da yapılacak programla kamuoyuna duyurulacak.