Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ak Parti torpiliyle belediye girenleri isim isim açıkladı…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi’nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi'nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Darıca Belediyesi’nde Ak Parti torpiliyle işe alınan isimleri tek tek açıkladı. Gökhan Aktaş’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Geçtiğimiz hafta Darıca Belediyesi’ndeki personel alımlarına dair bir paylaşım gerçekleştirmiştik. Buna ilişkin belediye başkanı Muzaffer Bıyık’ın bir açıklama yapmasını bekledik. Fakat sayın belediye başkanı aradan geçen süreye rağmen bir açıklama yapmadı. Konu neydi kısaca anlatayım… Daha önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan birinci hukuk müşaviri Necmi Özen’in kızı Büşra Özen’i işe almışlardı. Bunu sorduk. Neye göre, hangi liyakata göre aldıklarını sorduk. Sadece AKP’li kimliği için alındı ise sözleşmesinin feshedilmesini istedik. Bundan sonra bize ihbarlar yağmaya başladı. Daha sonra, eski Dilovası Belediye Başkanı olan, hali hazırda AKP milletvekili olan Cemil Yaman’ın kardeşi Ahmet Yaman’ın Darıca Belediyesi’nde çalıştığı ve sosyal tesisler biriminde görev yaptığını bir ihbarla öğrendik. Her gün gelen ihbarlarla görüyoruz ki Darıca Belediyesi Kocaeli sınırları içerisinde bir işe alım üssü olarak kullanılmakta. Şimdi size tek tek bunları açıklayacağım…

BİRİNCİ DERECEDEN AKRABASI

Görevi ve yetkileri elinden alınan bir belediye başkan yardımcısı var; Abdüllatif Özkan bey. Darıca’da inşaat işi yapanlar bir araya gelerek belediye başkanına giderek Abdüllatif Özkan’ı şikayet ettiklerini biz biliyoruz. Çayırova Belediyesi’nde çalışan Devrim beyi Darıca Belediyesi’ne transfer etmek zorunda kaldılar. Belediye başkanı bu böyle izah etmese de biz işin iç yüzünü biliyoruz. Bunu bize gönderen de Darıca’da yaşayan AKP’ye oy vermiş bir vatandaştır. Bize bir de fotoğraf gönderdi. Fotoğrafa bir de not düşmüş, ‘Bu fotoğrafta görmüş olduğunuz Bünyamin Özkan Darıca Belediyesi’nde iştiraklerde çalışmaktadır.’ Belediye başkan yardımcısı Abdüllatif Özkan’ın yakın akrabası. Birinci dereceden akrabası.

TEK TEK PAYLAŞTI

Gelen mailler bizi şok etti. İnanıyorum ki dinleyenler de şok olacaktır. Ben burada ismi geçen arkadaşlarla ilgili bir iddia sahibi değilim. Hiçbirini tanımıyorum. Hiçbiri ile sorunum yoktur. Biz, bize gelen ihbarı kamuoyu ile paylaşmak zorundayız.

Torpille göreve geldiği iddia edilen isimler şöyle;

Kazım Karabekir Kadın Kolları Birim Başkanı Birgül Şahin’in kızı Ülkü Şahin belediye bünyesinde

İnsan kaynaklarından Ceyhan Demir’in kız kardeşi ve akrabaları Yasin Balık ile Makbule Balık belediye bünyesinde

Kütüphane müdürü Harun Nair’in eşi kütüphane biriminde

Eski başkan Şükrü Karabacak’ın şoförü Servet Yılmaz’ın Nevin Yılmaz kütüphane biriminde, çocukları ise belediye iştirakinde

Muzaffer Bıyık’ın akrabası olan Mesut özel kalem müdürlüğünde

Muzaffer Bıyık’ın bacanağı İbrahim Gündoğdu belediyede müdür olarak görevli

Şükrü Karabacak’ın öz yeğenleri Semra ve Tuğba isimli iki personel nikah müdürlüğünde

Eski meclis üyesi Yusuf Ayaz’ın oğlu Yunus Ayaz kültür merkezinde

Eski meclis üyesi Burhanettin Fırtına’nın kızı Mehtap Fırtına belediye bünyesinde

Destek hizmetlerinde çalışan Uğur beyin eşi, Ak Parti Kadın Kolları Yöneticisi Sevilay hanım kültür merkezinde

Kadın kolları eksi başkan yardımcısı Sevgi Taka’nın oğlu Oğuzhan Taka belediyede personel

Garaj amirliğinde çalışan Hüsnü beyin karısı da belediye bünyesinde görevli

Hakkında yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkan eski özel kalem müdürü Mücahit Vural’ın çocuğu da belediye personeli

Eski stat müdürü Ahmet Sağlam ve oğlu Mahmut Sağlam yine Darıca Belediyesi’nde görevli

Eski insan kaynakları müdürü Türkan hanımın kardeşi belediyede görevli

Kültür merkezi amiri Kadir Öztürk’ün kardeşi belediye personeli

SORU ÖNERGESİ SUNDULAR

Bize gelen mailler arasında başka ihbarlar da var. Seçim dönemlerinde belediye başkanı ile çalışan Burak Polat isimli bir arkadaşımızın da belediyede belediye başkanı ile çok yakın ilişkilerde olduğu, kendisinin de şu anda belediyede çalıştığı bize iletildi. Sosyal medya hesaplarına bakıp taradığınızda bu bilgileri teyit edebiliyorsunuz. Bugün Darıca Belediye Meclisi’ne bir soru önergesi verdik. Bize ulaşan bazı isimlerin belediyede istihdam edildiğini, burasının bir işe alım merkez üssü olarak kullanıldığını, buradan diğer belediyelere nakledildiklerini sorduk. Bizim önergemizden sonra belediye başkanı ‘Evet bu isimler doğru. Biz işe göre adam alıyoruz. Kim kimin akrabasıdır ona bakmıyoruz’ dedi.

İSTANBUL’DAKİ İŞE ALIM KOŞULLARINA BAKIN

Sayın belediye başkanı biz bir sayfa liste yayınladık. Bu listeye göre Darıca Belediyesi’ni bir aile şirketi gibi yönettiğiniz ve kadrolaştığınız ortadadır. Bize gelen ihbarlarla size sesleniyorum; bu alımları neye göre, hangi vicdana göre yaptınız? Genel başkanımızın sürekli dile getirdiği liyakat esaslarına uydunuz mu? Bizim partimizde bir arkadaşımız maalesef partimizden ağlayarak gözümün önünde, ‘Ben iş başvurusu yapacağım. CHP’liyim diye almazlar’ diyerek istifa etmişken siz kendi yandaşlarınızı sanki babanızın çiftliğiymiş gibi belediyeye dolduramazsınız. Bunu Darıca’da yaşayan ve size oy veren vatandaşlarımız adına soruyoruz. Bunları herkese anlatacağız. Bir bir ifşa etmekten imtina etmeyeceğiz. Hep İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uğraşıyorsunuz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işe alım koşullarına bir bakın.”