Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti’de 3 döneme takılan Yılmaz ve Katırcıoğlu’nda tedirgin bekleyiş

AK Parti tüzüğüne göre 3 dönem milletvekilliği yapan isimler bir dönem ara vermeden yeniden aday yapılmıyor. Kocaeli’de ise Mehmet Akif Yılmaz ve Radiye Sezer Katırcıoğlu 3 dönem vekillik yaptı. 25. Dönem sayılırsa bu iki milletvekili aday yapılmayacak.

AK Parti tüzüğüne göre
SEBO İMZA

AK Parti tüzüğüne göre 3 dönem üst üste milletvekili aday ı olan isimlerin ara vermeden yeniden aday yapılması yasak. Bu kural nedeniyle 3 dönem vekillik yapan bir isim bir dönem bekleyerek aday olmak zorunda. AK Parti Kocaeli milletvekillerinden Mehmet Akif Yılmaz ve Radiye Sezer Katırcıoğlu üç dönem kuralına takılan isimler. İki vekil de 25, 26, 27. dönemlerde meclise girmişti.

BİR KARAR ALINMIŞTI ANCAK BU SEÇİMDE GEÇERLİ OLACAK MI?

Şimdi iki ismin de gündeminde bu konu var. Diğer yandan AK Parti Genel Merkezi, “7 Haziran’da 25. Dönem milletvekili seçilen ve 1 Kasım seçimi için yeniden aday olacaklar açısından 3 dönem kuralında 25. Dönem hesaba katılmayacak.” Kararı almıştı. O kararın bu seçimde geçerli olup olmayacağı ise net değil. Bu duruma netlik getirilmediği için AK Parti’li birçok vekilin tedirgin bekleyişi sürüyor.

SEZER VE KATIRCIOĞLU GÜNDEM YARATAN İSİMLER

AK Parti Kocaeli’de adı en çok bilinen vekiller ise yine Yılmaz ve Katırcıoğlu. Mehmet Akif Yılmaz çeşitli çıkışlarıyla gündem olmayı başardı. Gerek parti içinde gerekse muhalefete yönelik sözleri Yılmaz’ı ön plana çıkardı. Radiye Sezer Katırcıoğlu ise İYİ Parti’li Lütfü Türkkan’la kavgasında adını sık sık duyurdu. Katırcıoğlu’nun bu çabasının genel merkezde de ses getirdiği biliniyor.

25. dönem geçerli sayılırsa bu iki isim 28. Dönem için aday olamayacaklar.