Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ak Parti’nin Kocaeli’deki bütün afişleri kaldırılabilir!

Ak Parti tarafından Kocaeli’de hazırlanan Cumhurbaşkanı afişlerinde ve posterlerinde Türk Bayrağı yer alıyor. Bu durum Seçim Kanunu’na aykırı. Türk Bayrağı’nın propaganda amaçlı kullanılması yasak. CHP’liler bugün seçim kuruluna itiraz edecek. Kararın gün içerisinde çıkması bekleniyor.

Ak Parti tarafından Kocaeli'de
ugur

14 Mayıs seçimlerinde 3 Cumhurbaşkanı adayı yarıştı. Hiçbir aday yüzde 50’nin üzerinde oy alamadığı için seçim 2. tura kaldı. 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek 2. tur cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde özellikle Ak Parti Kocaeli’de harekete geçmiş ve kentin dört bir yanını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın poster ve afişleri ile donatmıştı. CHP genel olarak İzmit Belediyesi tarafından açılan seçim irtibat ofislerinde poster ve afiş asarken İzmit’in en prestijli noktası olan eski Asayiş Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu alandaki dev duvarı da Ak Parti’ye kaptırmıştı.

SEÇİM KANUNU’NA AYKIRI VE YASAK

2. tur seçimleri için 9 gün geride kaldı. Bugüne kadar Kocaeli’de kent sokaklarında genel olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın propagandasını gördük. Posterler, afişler dört bir yanda yer alıyordu. Ancak bugünden sonra bu durum değişebilir. Ak Parti tarafından hazırlanan Cumhurbaşkanı afişlerinde ve posterlerinde Türk Bayrağı yer alıyor. Bu durum Seçim Kanunu’na aykırı. Türk Bayrağı’nın propaganda amaçlı kullanılması yasak.

DEV POSTERE KADAR FARK ETMEDİLER

CHP’li hukukçular bu durumu uzun süre fark etmedi. Yürüyüş Yolu’ndaki raketler ve billboardlarda Erdoğan’ın Türk Bayrağı’nı kullandığı görseller kullanıldı, kimse sesini çıkarmadı. Ta ki eski Asayiş Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu alandaki dev duvara Erdoğan ve Türk Bayrağı bulunan dev poster asılana kadar. CHP’li hukukçular dev pankart sonrasında harekete geçti. Bugün seçim kuruluna gerekli itiraz yapılacak. Kurulun ivedilikle karar alması ve afişlerin kaldırılması bekleniyor.

ANTALYA İTİRAZ ETMİŞTİ

CHP içerisinde koordinasyon sağlanmış olsa bu durum çok daha önce fark edilebilirdi. Antalya’da mayıs ayının başında CHP tarafından Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu’na AK Parti’nin Seçim Kanunu’na aykırı olarak Türk bayrağı ile tasarlanmış afişlerinin seçim araçlarında yer aldığı belirtilerek başvuru yapılmıştı. Seçim kurulu 4 Mayıs’ta bütün araçlardan bu afişlerin kaldırılmasına karar vermişti. Bu itiraz ve karar CHP’nin diğer örgütleri ile de paylaşılmış olsa Kocaeli’de kentin dört bir yanındaki Türk Bayrağı bulunan poster ve afişler dikkat çekebilir, 9 boyunca Erdoğan’ın Seçim Kanunu’na aykırı propagandası engellenebilirdi.