Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti’nin usanmazları: Mahmut Civelek ve Şemsettin Ceyhan

AK Parti Kocaeli’nin en etkili il başkanı Mahmut Civelek ve yine eski il başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli’de siyaset denemelerinde usanmayan iki isim olarak karşımıza çıkıyor.

AK Parti Kocaeli’nin en
SEBO İMZA

AK Parti Kocaeli tarihinin adından en çok söz ettiren ismi eski il başkanı Mahmut Civelek’ti. Partinin zirveyi yaşadığı dönemlerde Civelek, bakanlardan bile daha havalıydı. Milletvekili aday adayı olmak için görevi bıraktı. Herkes O’nu en güçlü aday olarak görüyordu. Ancak Ankara’ya hakkında çok dosya gitmişti. AK Parti Genel Merkezi Civelek’i listeye bile almadı. O zamanki siyasi şok sadece AK Parti’de değil tüm Kocaeli’de hissedildi. Civelek devri sona ermişti.

CİVELEK’LE AYNI KADERİ CEYHAN DA YAŞADI

Yine diğer bir il başkanı Şemsettin Ceyhan… O Civelek kadar etkili olmasa da gençlik kollarından gelerek il başkanı olması, teşkilatçılığı bilmesiyle bir yapı kurdu. Genç yaşında AK Parti il başkanı oldu. Ceyhan da ticari faaliyetleri nedeniyle sık sık eleştiriliyordu. O’nun hakkında da dosyalar hazırlandı Ceyhan aday adaylığı için görevi bıraktı. İkinci Mahmut Civelek vakası yaşandı. Ceyhan da listelere bile giremedi. AK Parti’de iki güçlü il başkanı böylece liste dışı kaldı.

HER SEFERİNDE DENİYORLAR

Fakat bu iki eski il başkanı partilerinden ümitlerini hiç kesmedi. Kocaeli’de her programa katıldılar. Her seçimde kendilerini gösterdiler. Teşkilat da eski il başkanı oldukları için gereken saygıyı gösterdi. Bu iki isim yine milletvekili aday adayı oldu. İki eski başkan da milletvekili olmak istiyor. Bir yerde de bu itibar meselesine dönmüş durumda. Civelek ve Ceyhan, “AK Parti’nin usanmazları” ünvanını hak ediyor. Yorulmuyorlar, her seferinde yine deniyorlar.