Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP, 4 ismi ihraç edebilir mi?

AKP İzmit İlçe Teşkilatı’nın, parti tüzüğüne aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle İzmit Belediye Meclisi AKP Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş, meclis üyeleri Engin Uçar, Erkan Aksoy ve Erol Çalışkan’ın disipline sevkini istediği konuşuluyor.

AKP İzmit İlçe Teşkilatı’nın,

Sebahattin AydınBu 4 isim dünkü meclis oturumunda yıllardır hakları gasp edilen esnafların ruhsatlarını alması için tavır ortaya koymuştu.

TEK TESELLİ MECLİS ÜYESİ ÜSTÜNLÜĞÜYDÜ

AKP’den yapılan açıklamada sadece Engin Uçar’ın adı geçse de çekimser kalarak Barlar Sokağı’nda mağdur edilen iki esnafa ruhsat haklarının iadesinde Mustafa Soydabaş, Erkan Aksoy ve Erol Çalışkan da destek olmuştu.

AKP İzmit’in bu isimlerin dördünün de disipline verilmesini talep ettiği yazılıyor. Ancak AKP’nin İzmit’teki tek tesellisi meclis sayısı üstünlüğü ihraç durumunda CHP’ye geçecek. AKP’nin üst yönetiminin İzmit’te böyle bir risk almayacağı düşünülüyor.

KİMİN NE KADAR ÜYESİ VAR?

AKP’nin İzmit Meclisi’ndeki sandalye sayısı 18. Millet İttifakı ise 16 üyeye sahip. MHP grubunun 3 meclis üyesi bulunuyor.

AKP yapamaz da; eğer radikal bir ihraç kararı alırsa mecliste üstünlüğünü de kaybedecek.

AKP’nin 4 ihraç durumunda üye sayısı 14’e düşecek.

MHP, dünkü gibi kendisine hiçbir şey haber verilmeden yapılacak öneri ve çalışmalara ise tavır koyarak çekimser kalabilir.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i birçok konuda engelleme gücü olan AKP, bu gücünü kaybetmeyi göze alabilir mi? Bekleyip göreceğiz.

HAYRETTİN ÜNLÜ GRUP BAŞKANVEKİLİ OLUR

AKP’li Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü, en başından beri grup başkanvekili gibi davranıyordu.

Muhtemelen bu görevi kendisine daha çok yakıştırıyordu. Dün de kendisine bir fırsat doğdu. Disipline verilen Mustafa Soydabaş’a başkanvekilliği görevini Ünlü’ye devretmesi diktesinde bulunulabilir.

Hayrettin Ünlü de çok istediği sıfatı elde edebilir.

O ZAMAN İHRAÇ DA OLMAZ

AKP’nin bu dört ismi gözden çıkarması zor gibi. Sadece önerge sahibi Engin Uçar ihraç edilirse o zaman da parti içi huzur bozulur.

Engin Uçar, önerge verip “Evet” oyu kullanarak ruhsat verilmesini sağladıysa; Mustafa Soydabaş ve diğer iki üye de çekimser kalarak ruhsatın alınmasını sağladı.

Yani sonuçlar aynı.

Bakalım bekleyip göreceğiz.