Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP, Cumhurbaşkanı’nı burada misafir edecek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı AKP Kocaeli İl Teşkilatı 7. Olağan Kongresi, Kocaeli Uluslarası Fuar Merkezi’nde yapılacak.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel

AKP Kocaeli İl Yönetimi toplanarak, AKP Kocaeli İl Kongresi’yle ilgili yeni bilgiler paylaştı. Toplantıya Teşkilat Başkanı ve Kongre Komisyon Başkanı Av.Halit Çokan, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Dr.Şahin Talus, Seçim İşleri Başkanı Av.Alper Doğan, Tanıtım ve Medya Başkanı İbrahim Gürsel katıldı.

1 BUÇUK YILDA 4 KEZ

AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, şunları söyledi: “Birincisi ve en önemlisi elbette ki, 8 Kasım Pazar günü Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştireceğimiz 7.Olağan İl Kongremiz… İkinci konumuz partimiz ve bizler için en az bu konu kadar önemli yeni üye kayıtlarımız. Cumhurbaşkanımızı bugüne kadar ilimizde onlarca kez ağırladık. İl Başkanı olarak 1,5 yıllık görev sürem boyunca Cumhurbaşkanımız 4 kez ilimize gelerek bizleri onurlandırdı.

KONGRE ULUSLARARASI FUAR MERKEZİ’NDE

Buna rağmen 8 Kasım’daki kongremizde sanki Cumhurbaşkanımızı ilk kez ağırlayacakmışız gibi mutlu ve heyecanlıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız, kongrelerine katılacağı illeri açıkladığında Kocaeli’ye geliş tarihine 24 gün süre vardı. İlk açıklamayı duyar duymaz yönetim kurulu üyelerimizle birlikte hemen işe koyulduk. Komisyonlarımızı oluşturduk. Toplantılarımızı yaptık. Büyük bir uyum ve heyecanla kongre hazırlıklarımıza başladık. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı 7.Olağan İl Kongremizi Kocaeli Uluslarası Fuar Merkezi’nde yapılması hususunda oybirliği ile karar aldık.

PANDEMİ ŞARTLARI

İçinde bulunduğunuz pandemi şartları, ulaşım, şehir içi trafiğini mümkün olan en az şekilde etkilemek ve kongre günü olası hava durumu kongre merkezimizin yerinin belirlenmesinde etkili olmuştur. İlçe kongrelerimizde olduğu gibi İl Kongremizde de önceliğimiz sağlıklı ve bulaş riskini en aza indiren bir kongre gerçekleştirmek olacaktır.
Bu nedenle kongremizi son ana kadar açık alanda yapmak için uğraş vereceğiz. Bu noktada seçtiğimiz alan Kocaeli Uluslarası Fuar Merkezi’nin kuzey yönü olan, Outlet Center’a bakan alanı tercih ettik. Bu alan yaklaşık 18 bin m2’dir. Burada kongremize katılacak değerli teşkilat mensuplarımız ve davetliler gerekli sosyal mesafeyi koruyarak rahatlıkla genel kurulu takip edebilecektir.

KONGRE ÖNCESİ TESTLER YAPILACAK

Hava durumu elvermez ise, kongremizi Kocaeli Uluslarası Fuar Merkezi’nin en büyük salonu olan ve 10 bin 200 m2 alana sahip B Salonunda yapmayı uygun görüyoruz. Salonda dezenfektan, maske, ateş ölçümü gibi gerekli tedbirlerin tamamı alacağız. Buna ilave olarak kongreye katılacak değerli delegasyon ve misafirlerimize genel kurul öncesi önümüzdeki hafta Kovid-19 testleri yaptırarak salgına karşı ekstra önlemleri almış olacağız.

TOPLAM 604 DELEGE

Kongremizde toplam 604 delegemiz oy kullanacak. Önceliğimiz değerli delegasyonu kongre alanımızda hazır bulundurmak olacaktır. Ancak Cumhurbaşkanımızın ilimize geleceğini açıklamasından bu yana özellikle teşkilat üyelerimizden ve STK temsilcilerimizden kongreye katılımla ilgili büyük bir talep bulunmaktadır. Gerekli tedbirleri alarak alanda bulundurabilecek en fazla sayıda vatandaşımıza göre hazırlıklar yapıyoruz. Ancak hem katılımda, hem de alanda alınacak tedbirlerin uygulanması konusunda önceliğimiz herkesin sağlığını korumak yönünde olacaktır.
Mutluyuz, kıvançlıyız. Cumhurbaşkanımızı ilimizde ağırlayacak olmaktan büyük bir onur ve sevinç duyuyoruz.

1 MİLYON ÜYE PROGRAMI

Kongremiz öncesi bir başka mutluluğumuz AK Parti’mizin iktidara geldiği 3 Kasım 2002’nin yıldönümünde Türkiye genelinde üye sayısını 1 milyon daha artırmış olmasıdır. İlklerin partisi AK Parti olarak hedefimiz, 4 yılda 4 milyon yeni üye ile 2023 yılında 15 milyon üyeye ulaşmaktır. Bunun ilk aşamasını daha yeni yıl girmeden haklı sevincini yaşıyoruz. AK Parti hızla büyürken, çalışmalarına sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak amacıyla üyeliği gerçekleşen her vatandaşımız için fidan dikmeyi amaç edinen bir farkındalık projesine imza atıyoruz.
Bu kapsamda 3 Kasım 2020 Salı günü saat 13.00’da Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın online katılımıyla her ilde ‘Her Üye, Bir Fidan; 1 Milyon Yeni Üye’ programı gerçekleştirilecektir.
Bu kapsamda ilimizdeki tören Seka Park içindeki Kongre Merkezimizde olacaktır.

35 BİN YENİ ÜYE

AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız tarafından yıl sonuna kadar 1 milyon yeni üye hedefi konulmuştu. Bu sayıya yıl bitmeden ulaşmış olmamızı hem iktidara gelişimizin yıl dönümünde kutlamış olacak, hem de her yeni üyemiz için bir fidanı toprakla buluşturmuş olacağız. Kocaeli Teşkilatları olarak bu büyük gurura bizler de 1 Temmuz’dan bu yana yaptığımız 20 bin yeni üye ile katkı sunuyoruz. Yıl bitmeden hedefimiz olan 35 bin yeni üyenin yarısından fazlasını bu süre içinde tamamlamak bizleri ayrıca sevindiriyor.”