Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP, Hürriyet’e “çalışmadı” dedi

AKP İzmit Belediye Meclis Üyesi Vedat Yoldaş, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i eleştirdi ve vadettiği projeleri yapamadığını iddia etti.

AKP İzmit Belediye Meclis

AKP İzmit Belediye Meclis Üyesi Vedat Yoldaş, yılın ilk aylık olağan meclis toplantısında bir yıllık değerlendirme yaptı. AKP’nin son yılıyla karşılaştırıldığında hizmetler açısından arada uçurum olduğunu belirten Yoldaş, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in seçim dönemi vadettiği projelere daha başlamamış olduğunu söyledi.

ÜÇ YILINIZ KALDI!

Vedat Yoldaş, şunları söyledi: “Sayın Başkanın seçim öncesi vaatlerinin geçen 21 aylık süreç içerisinde hangi aşamada olduğunu görebilmek ve kamuoyuyla paylaşmak adına söz almış bulunmaktayım. Amacım özellikle bu pandemi sürecinde kimseyi kırmak, incitmek değil; bilakis mağduruz edebiyatını bırakıp, geleceğe ışık tutmak adına vatandaşlarımızın Millet İttifakına yüklediği icra görevini sorumluluğumuz gereği denetlemek, yakinen takip etmek ve Millet İttifakına  hatırlatmaktır.

AKP VE CHP DÖNEMİNİ KARŞILAŞTIRDI

Gelelim geçmişte ve sizin döneminizde yapılan çalışmaları karşılaştırmaya. Henüz 2020 yılı faaliyet raporu açıklanmadığı AK Parti döneminin son yılı 2018 ile sizin ilk yılınız 2019 verilerini karşılaştıracağım. 2018 yılında 4 bin 871 metre küp beton taş ve istinat duvarı yapılırken, 2019 yılında yani sizin döneminizde bin 941 metre küp beton taş ve istinat duvarı yapıldı. 2018 yılında 5 bin 77 metre parapet çalışması yapılırken,  2019 yılında 2 bin 373  metre parapet çalışması yapıldı. 2018 yılında 159 bin 120 m2 parke çalışması yapılırken, 2019 yılında 62 bin 873 m2 parke çalışması yapıldı.

DİKİLEN FİDANLAR DAĞITILAN BİSİKLETLER

2018 yılında 62 bin 968 metre bordür çalışması yapılırken, 2019 yılında 20 bin 593  metre bordür çalışması yapıldı. 2018 yılında 36 bin 150  metre imar yolu açılmışken, 2019 yılında 11 bin 100 metre imar yolu açıldı. 2018 yılında 24 adet ‘Çocuk Parkı’ yapıldı, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 30 bin 237 adet fidan dikildi, 30 bin 393 adet fidan dağıtımı yapılırken, 2019 yılında yani sizin döneminizde sadece 13 adet Park, bin 350 adet fidan, 10 bin adet fidan dağıtımı yapıldı. Bunun yanında sürekli eleştirdiğiniz beğenmediğiniz o eski yönetim döneminde sadece 2018 yılında çocuklara 18 bin 500 adet bisiklet dağıtıldı.

YOLDAŞ ŞU BİLGİLERİ PAYLAŞTI:

Sayın Başkan bakın, sizin 21 aylık belediye başkanlığı yaptığınız bu süreçte bırakın yapmayı, yapılana bile dönüp bakmadığınız Mahalle Konakları, Köy Konakları, Kültür Merkezleri, Spor sahaları gibi büyük projelerin dışında verdiğim örnekler bile aradaki 2-3 kat fark umarım geçmişi karalayarak eksiklerinizi kapatamayacağınızı ve hangi noktada olduğunuzun farkına varmanızı sağlar. Değerli İzmit’liler, şimdi 31 Mart’ta göreve başlayan İzmit belediye başkanı seçim öncesi neler vadetmiş, geçen 21 aylık süreç içerisinde neler yapmış bunları da hatırlatmak istiyorum.

ÇINAR VİZYON VATANDAŞ İÇİN Mİ?

Sayın Başkan seçim öncesi Çınar Vizyon proje tanıtım programında İzmit’i üreten ve ürettiğini paylaşan bir kent haline getirmek istediğini, halkımıza eşit ve adil bir hizmet sağlayacağını söylemiş, slogan olarak da belirlediği Gülümseyen bir İzmit vadetmişti. Ama maalesef ki, ilk bir yıl işçi, memur kıyımları ve Meclis toplantılarında yaşanan gerginlikler ile geçti.

Sayın Başkan Kadınlarımızın iş hayatında daha aktif olabileceklerini, geleceğimiz için üreten ve üretici kadınlara destek olunacağını ve kadınları kooperatifleşmeye özendireceğinizi söylediniz. Ama göreve gelir, gelmez içlerinde sizlere oy veren destekleyen kadınların da bulunduğu Tarih Koridoru Derneği ve Marmara Kadınlar Birliği ile Kentin Şehrül Emini olduğunuzu unutarak münakaşa yolunu seçtiniz. Çocuklar bizim geleceğimiz, tüm çocuklarımızın yaşlarına, yeteneklerine ve ihtiyaçlarına yönelik kreş, oyun ve eğitim merkezleri kuracağınızı ve bunu kent geneline yayacağınızı söylediniz ama maalesef geçen 21 aylık süreç içerisinde daha bir tanesinin temelini bile atmadınız.

Bakınız yine 25 bin m2 alan üzerine İzmit Çınar Çocuk Kampüsü kuracağız dediniz. Geçen 21 aylık süreç içerisinde bu konunun lafını bile dile getirmediniz.

Uluslararası normlarda 7’den 77’ye her yaş grubundan İzmitlinin faydalanacağı kadınlarımız ve emeklilerin sosyal hayata katılacakları bir şehir kütüphanesi kuracağınızı söylediniz ama maalesef ki emekli vatandaşlarımızın mahallelerde bir araya geldikleri bazı emekli evlerini bile kapatarak veya kısıtlayarak onları bu imkandan da mahrum bıraktınız.  Yine gençlerimizi, çocuklarımızı ve kadınlarımızı yazılım dünyasıyla tanıştıracağınızı , kuracağınız yazılım köyü ile bu insanların dünyaya açılacaklarını söylediniz. Biz Dünyaya açılmaktan vazgeçtik, yazılım köyünü ne zaman açacaksınız onu da merakla bekliyoruz. Girişimci ve yaratıcı gençlerin iş kurma ve yenilikçi projelerinin üretilmesine destek olacağınızı söylediğiniz. Çınar gençlik ve inovasyon merkezi hayalinizi ne zaman hayata geçireceksiniz bakın onu da merakla bekliyoruz.

PAŞASUYU NE OLDU?

Yine Demokrasimize, Cumhuriyetimize bağlı gençler için Atatürk evi kuracağınızı, işsiz gençlere istihdam sağlanması için meslek edindirme kursları, üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin barınma ihtiyaçlarını çözmek için Çınar yurt projesi, okullara temizlik personeli, muhtarlarımıza sekreterya vereceğinizi söylediniz hangilerini yerine getirdiniz. Bunları da sizlerden öğrenmek isteriz. Bakınız yine Paşasuyu şişeleme tesisi kurulacak ve markalaştırılarak İzmit ekonomisine katkı sağlayacağını söylediniz, herhalde seçim sonrası belki de  Paşasuyu’nun yanından bile geçmediniz. Türkiye’deki siyaset anlayışı gereği özellikle muhalefet partilerinin seçim öncesi vaatleri bu kadarla sınırlı kalamazdı.”

KOCAELİSPOR İÇİN TESİS?

Sizler de bu doğrultuda vaatlerinizin her kesime ulaşması için Küçük Sanayiyi destekleyeceğinizi, odalar ve dernekler yerleşkesi oluşturacağınızı, huzurlu yaşam merkezini, evde bakılan yaşlılar için acil buton sistemi gibi vaatleriniz de seçim beyannamenizde yerini almıştı. Tabi ki bu hizmetlerin yanı sıra sporu da unutmak olmazdı. Kocaelispor taraftarı olarak Kocaelispor için çok amaçlı bir spor kompleksi, spor kenti İzmit için Olimpik Yüzme Havuzları, açık ve kapalı spor salonları, Amatör Spor Kulüplerine altyapı desteği de vaatleriniz arasındaydı.

Bunlarında hangilerini yerine getirdiniz sizlerden öğrenmek isteriz. Gülümseyen bir İzmit’te kültür, sanat ve eğlence de vaatleriniz arasındaydı. Kültür ve sanat konusunda ne yaptınız bilmiyorum ama özellikle eğlence konusunda hakkınızı yememek lazım (!) konserlere ve reklamlara gerçekten  iyi paralar harcadınız. Tabi ki, dar gelirli aileler için konut projeleri de vaatleriniz arasında, yani olmazsa olmazlarınız arasındaydı.

Seçim öncesi ortak akılla çözeceğiz dediğiniz ve 1,5 yıl oyaladığınız Cedit Kentsel dönüşüm projesini yeniden burada tartışmak istemiyorum ama hem  bir hakkı teslim etmek adına hem de bittiğinde yapmadığınıza büyük bir pişmanlık duyacağınız bu örnek projeyi üstlenen  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a  aynı zamandaCedit Mahallesi sakini olarak buradan şükranlarımı sunuyorum.  Seçim öncesi vadettiginiz sosyal konutların bir kısmını ilk evini kuracaklar için, diğer kısmını da barınma ihtiyacı olan düşük gelirli ve işsiz halkımızın kendisine bir iş temin edinceye kadar kullanımına sunulacak sosyal konut projeleri vadettiniz. Şimdi soruyorum sizlere Sayın Başkan, Allah aşkına Kiptaş A.Ş.nin yapacağı bu projenin İzmit Belediyesi ile işsiz insanlarla, düşük gelirli vatandaşlarla ne alakası var?

Yapmış olduğunuz anketlerdeki  açıklanan rakamlar sosyal konut projeleri değil, olsa olsa İmamoğlu’nu parlatma ve cilalama projesidir. Kaldı ki, 143 daireyi bu şartlarda yapacak ve bu işten para kazanacak İzmit’te bir çok müteahhit var. Sosyal konut adı altında sergilemiş olduğunuz bu İmamoğlu tiyatrosunu da halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Yine ulaşım konusunda yaya odaklı yeni yayalaştırma alanları, ulaşım zorluğu olan mahallelere yürüyen merdiven ve füniküler sistemler, engelsiz taksi, kadınlara ve çocuklara bisiklet desteği, üniversite öğrencileri için ücretsiz ring seferleri, İzmit Mahalle pazarları, Çınar Kart, çevreci İzmit köyleri, köy festivalleri, köylere hafta sonu alışveriş turları vaatlerinizi yerine getirmek için sadece 3 yılınız kaldı. Hatırlatmak bizim, icra makamı olarak yapmak sizin işiniz. Bu vesile ile herkesi Sevgiyle Saygıyla Selamlıyor, 2021 yılının tüm dünyada sağlıklı bir yıl olmasını diliyorum.”