Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP Kartepe’den sert adli vaka açıklaması!

AKP Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, son günlerde adı bir tecavüz olayıyla anılan ilçede yaşanan huzursuzluklara dair açıklamalarda bulundu.

AKP Kartepe İlçe Başkanı

AKP Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, son günlerde adı bir tecavüz olayıyla anılan ilçede yaşanan huzursuzluklara dair açıklamalarda bulundu. Yılmaz, isim vermeden bazı basın yayın organlarına da yüklendi. Umberto Eco’dan ve basın yayın meslek etiklerinden örnekler sunan Yılmaz’ın açıklaması şu şekilde: “Son günlerde Kartepe ilçe gündemini meşgul eden ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili basın açıklamasında bulunmak ve kamuoyunu aydınlatmak hâsıl olmuştur. Kocaeli yerel basınında Kartepe ilçesi sınırları dâhilinde gerçekleştiği iddia edilen adli vakalarla ilgili partimiz mevcut yönetiminin soruşturmaların üzerini kapatarak birtakım kişi ya da kişilere menfaat sağladığı iftira edilmiştir.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Öncelikle bilinmesini isteriz ki şiddetin her türlüsünü reddeden bir siyasi parti olarak ilçemiz sınırları dâhilinde gerçekleşen ya da gerçekleştiği iddia edilen tüm şiddet olaylarını dikkatle takip etmekteyiz. Basında özellikle iki tane adli vakadan bahsedilmekte olup Köseköy Mahallesinde gerçekleştiği iddia edilen olayla ilgili adli makamlarca gerekli soruşturma süreçleri yürütülmektedir. İddia edilen bu olayın sonuna kadar takipçisi olup sorumluların hak ettiği cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağımızın bilinmesini isteriz.

TÖHMET ALTINDA BIRAKAN

Bu olay haricinde Dumlupınar mahallesinde gerçekleştiği iddia edilen olayla ilgili bugüne kadar resmi bir doğrulama yapılmamış olup, buna rağmen kamuoyunun vicdanını rahatlamak adına bu olayın varlığını araştırdığımızı; olayla ilgili şu ana kadar herhangi bir somut delil, şikâyet, ihbar ya da tutanağın bulunmadığı belirtmek isteriz. Bu konuda elinde delil, ya da belge olanların resmi makamlara gerekli başvuruyu mutlaka yapmasını beklemekteyiz. Öte yandan mevcut yönetimimizi, emniyet ve adliye teşkilatlarını töhmet altında bırakan, mağdurların ve aksi sabit oluncaya dek masumların haklarını garanti altına alan bir ilke olan soruşturmanın gizliliği ilkesini ihlal eden, açık ya da zımni olarak Ak Parti Kartepe Teşkilatı’nı yargıya müdahale etmekle lekelemeye çalışan basın yayın organlarının haber metinlerini etik bulmadığımızı açıkça beyan etmekteyiz.

İKİ OLAY BİRBİRİNE KARIŞTIRILMIŞTIR

Kartepe Teşkilatı olarak olayları sonuna kadar takip ederek ortaya atılan çirkin iddialar karşısında sabırla beklemiştir. Özellikle yukarıda bahsedilen iki olayın birbiri içine geçirilerek kamuoyuna duyurulması bardağı taşıran son damla olmuştur. Teşkilatımızın yıpratılması amacıyla kamuoyunu yanıltıcı, haksız, dayanaksız, mesnetsiz, gazetecilik meslek ilkelerinden uzak ve ahlaksızca ifadelerle iki olay birbirine karıştırılmıştır. Amaç partimizi ve devletin kurumlarını aziz milletimiz önünde itibarsızlaştırmaktır. Amaç adaletin sağlanmadığını iftira edip adliye ve emniyet teşkilatına karşı insanları kışkırtmaktır. Amaç güzel Kartepemizi lekelemektir. Kartepemizin adının böyle üzücü olayların içine karıştırılması apaçık kötü niyetli ve kasıtlı bir davranıştır.

UMBERTO ECO’DAN ÖRNEKLE…

Eğer ki böyle bir olay varsa bile suçlar ve cezalar evrensel hukuk ilkelerine göre ‘şahsidir’. Kurumların cezai ehliyeti yoktur. Bu evrensel kural kötü niyetli çevrelerce bilinmesine rağmen haber metinlerinde özellikle ‘Kartepe’, ‘Siyasi Parti’, ‘İktidar Partisi’, ‘Belediye‘ gibi kurumların nakış nakış işlenerek eklendiğini hayretle görmekteyiz. Umberto Eco’nun, ‘Gazeteyi yapan haber değil, haberi yapan gazetedir’’ sözüne istinaden; gerçekdışı haberlerle şöhretini artırmak isteyen ve bunu yaparken devletin ve milletin saygın kurum ve kuruluşlarına zarar veren basın yayın organlarına karşı hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla, tüm soruşturma süreçlerinin titizlikle takip edildiğini, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşan haberlere karşı gerekli yasal başvuruları yapacağımızı kamuoyuna saygılarımızla sunarız.”