Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP Kocaeli STK’ları dinledi

AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gönüllü Kültür Teşekkülleri (GTK) ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı başta olmak üzere ulusal ve yerel gündem hakkında görüşleri dinledi.

AKP Kocaeli İl Başkanı

AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gönüllü Kültür Teşekkülleri ile pandemi tedbirleri alınarak Antikkapı Restoran’da bir araya geldi. AK Parti İl Başkan Yardımcıları Av.Halit Çokan, Av.Alper Doğan, İbrahim Gürsel, Ahmet Sönmez, Ersin Küçükateş, Abdullah Binbay, Zeki Canşi, Av.Seda Kardaşlar Çelik ve İl Sekreteri Büşra Özbay’ın da yer aldığı toplantıda ev sahipliğini GTK Dönem Sözcüsü Muhammed Hanefi Bulut yaptı. Geniş katılımlı toplantıda ana gündem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı’ydı.

ELLİBEŞ HEDEFLERİ ANLATTI

Başkan Ellibeş, Cumhuriyet’in 100.yılına doğru tamamen sivil yeni anayasa çalışmalarına yönelik bu eylem planının önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2 Mart tarihinde İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıklamıştır. Dokuz amaç altında sıralanan 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı, siyasi tarihimizde yeni bir reform ve demokratikleşme sürecinin kapısını aralayacaktır. Hazırlanan bu plan AK Parti’nin iktidara geldiği günden bugüne hayata geçirdiği politikaların bir devamı niteliğindedir. Ülkemizin demokrasi yürüyüşüne ve yeni anayasa çalışmalarına güçlü bir katkı sunan ve insan haklarını merkeze alan temel bir plan olarak hazırlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi hak ve özgürlüklerden yararlanma hususunda, herkesi eşit değer ve önemde gören, insan odaklı bir yönetim anlayışıyla hareket edilecektir. ‘İnsan Hakları Eylem Planı’nın kamuoyuyla paylaşılmasının ardından yasal ve idari düzenlemeler için adımlar atılması için hazırlıklar da yapılacaktır. Bu kapsamda Meclis’e ‘Yargı Reformu Strateji Belgesi’ çerçevesinde sunulacak yeni yargı paketleriyle plandaki amaç ve faaliyetler yasalaşacak, gerekli yeni uygulamalar devreye girecektir. Hükümetimiz; özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye hedefiyle, vatandaşımızın taleplerini ve sıkıntılarını daha hızlı, daha etkin, daha şeffaf bir şekilde çözecek adımları atmaya devam ediyor”.

Başkan Ellibeş, toplantıda STK temsilcilerinin İnsan Hakları Eylem Planı dışında yerel ve ulusal gündeme ilişkin soru ve önerilerini de dinledi.

akP kocaeli stk