Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKP’li Güney’den Hürriyet’e jet hızıyla cevap!

Tekel binasının duvarının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkılmasına tepki gösteren İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e AKP’den jet hızıyla yanıt geldi

Tekel binasının duvarının Kocaeli

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Sabri Yalım Parkı’nda bulunan ve tarihi bir değere sahip olan Tekel binasının duvarının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından dün gece itibariyle yıkılmasına tepki göstermişti. Hürriyet duvarın güçlendirilebileceğini ve bu konu ile ilgili daha önce Büyükşehir’e de proje sunduklarını belirtmişti.

İŞ YAPANI ENGELLEMEYİN

Başkan Hürriyet’e AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Güney’den jet hızıyla yanıt geldi. Başkan Güney konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit’e değer katacak, şehrin marka değerini yükseltecek Yürüyüş Yolu Projesi kapsamında bugün Sabri Yalım Parkı içinde kalan eski tekel deposu kalıntısı duvarın yıkımı nedeniyle ortalığı ayağa kaldıran İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e çağrımdır:  İş yapmıyorsunuz, bari iş yapanı engellemeyin.

 

“YARALANMALARA NEDEN OLACAĞI TESPİT EDİLMİŞ”

Tarihi bina dediğiniz yapıyla ilgili yıkım öncesi tüm görüşmeler yapılmış, 1966’da inşa edilen binanın ‘gizemli’ yangın sonrası geriye kalan bu duvarının sağlıksız olduğu, her an yıkılıp can kaybı ya da yaralanmalara neden olabileceği tespit edilmiş, faydadan çok çevreye zarar getireceği anlaşılmış ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanında yıkımı yapılmış.

 

SİRMEN’E GÖTÜRÜN ANLATSIN

Tekel binasının molozları arasından topladığınız o tuğlalara gelince; üniversite çağında geldiğiniz İzmit’in tarihini bilemeyeceğinizi düşünerek diyorum ki, o tuğlaları Sayın Sefa Sirmen’e götürün, 1994’teki o gizemli yangınla ilgili size gerekli bilgileri versin. Hesap soracaksanız da kendisine sorun.”