Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akşener CHP’yle ilgili konuştu Yıldızlı ayakta alkışladı…

Meral Akşener ailesine Kılıçdaroğlu ile ilgili vasiyette bulunduğunu söyledi. Akşener’in konuşmasının bu bölümünde CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ayağa kalkarak genel başkanı bir süre alkışladı.

Meral Akşener ailesine Kılıçdaroğlu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in 41 aylık çalışmalarını anlattığı lansman programına katıldı. Toplantıda Fatma Kaplan Hürriyet’in konuşması ve video sunumunun ardından uzun bir konuşma yapan Akşener, İYİ Parti’nin kuruluş günlerinden, babasının CHP’li olmasından ve Erdoğan’ın aşkını elinden almasından bahsetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu duyduğu şükranı da dile getiren Meral Akşener ailesine Kılıçdaroğlu ile ilgili vasiyette bulunduğunu söyledi. Akşener’in konuşmasının bu bölümünde CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı ayağa kalkarak genel başkanı bir süre alkışladı.

İYİ PARTİ’NİN KURULUŞUNU ANLATTI

Meral Akşener açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Size koyduğumuz, sizin gibi arkadaşlara koyduğumuz kefaleti boş çıkarmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bugün bütün gün beraberdik. Hava biraz soğudu. Çok uzatmayacağım. Ama Fatma kaplan hürriyet başkanı izlerken ne kadar zorluklarla çalıştığını ve hizmet etmenin enlere bal olduğunu gördüm. İyi Parti’nin yolcuğu geldi gözlerimin önüne. Siz İzmit’te seçildiniz neler değişti, şu İYİ Parti kuruldu neler değişti… O zorlukların benzerlerini yaşadık sevgili kız kardeşim. O neydi öyle? Kabuslarımı hatırlattı. Evet çok zor bir yolculuktu. Burada millet ittifakının ve altılı masanın temsilcileri buradayken o yolculuğun bir bölümünü hatırlatmak isterim. Kurulamaz dediler, kurduk. Yapılamaz dediler yaptık. Teşkilatlarımızı kurduk tam seçime gireceğiz 24 Haziran’da bir seçim kararı alındı. YSK’dan tersine bir sonuç çıkacağı söylenmeye başlandı.

O DEMOKRASİ KAHRAMANLARINDAN BİRİ

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulamak için anlatıyorum onu. Sonra bir siyasi partimizin genel başkanı ile görüştük. Beraber seçime girmek için. Olmadı. Sonra benim aklıma sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmek geldi. Kendisine gittim. 5 milletvekilimiz vardı. 15 milletvekili talep ettim. Yani bu demokrasiye dair birçok şeyi değiştirecek bir adamın atılmasına yönelik bir talepti. Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Yeğenleri burada, kuzenleri burada, ben sülaleme vasiyet ettim. Bana bir şey olursa siz sahip çıkın Kılıçdaroğlu’na dedim. O gün 15 arkadaşım demokrasi için mücadele etti. O demokrasi kahramanlarından biri şu anda karşımda duruyor. Fatma Kaplan Hürriyet. Seçime girebilir kararı çıktığı andan itibaren arkadaşlarımızın partilerine dönmelerini ve en küçücük onlardan faydalanma yoluna gitmemeyi sağladık. Ben adaydım. Onların imzası ile de aday olabilirdim. Onlar o demokrasi adımlarına helal getirmemek için 100 bin imza ile aday oldum.

25 MİLLETVEKİLİ FAZLA ALDIK

Şimdi düşünün İYİ Parti’nin genel başkanı ilk siyasi tecrübesini DYP’de yapmış bir insan. MHP’den kopmuş gelmiş pek çok insanla birlikte bir parti kuruluyor. İzmitliler çözüm üretir işte. O siyasi görüşler arasındaki uzaklığı kapattık. Bir iş birliğine ve güç birliğine sebep olduk. Biz beraber, ittifakla seçime gittik. O ittifak sonucunda 21 milletvekili CHP fazla aldı. Biz de 4 milletvekili fazla aldık. Saadet Partisi’nin CHP’nin ve İYİ Parti’nin dayanışması neticesinde Millet İttifakı 25 milletvekili fazla almış oldu.

CHP’YE TEKLİF GÖTÜRDÜK

Fakat özellikle muhalefet seçmenini oluşturan, muhalefetin kanaat önderleri konumunda olan. Sosyolojik ve psikolojik olarak ağırlıklı olarak seküler seçmen 2018’de matematiği unuttu. Birinci turda geçeriz dendi. Olmadı. Çılgın bir fotoğraf ortaya çıktı ve sonuç itibariyle o seçim sonuçlarında sayın İnce, ben ve Temel bey üçümüz aldığımız oy yetmedi. Sayın Ekmelettin İhsanoğlu kadar oy alabildik. Başarıya bir özlem olduk. Biz çalıştık. Bu seçmeni nasıl ayağa kaldırırız çalıştık. Gördük ki 31 Mart seçimlerine CHP ile el ele verip girersek başarıyoruz. Umudunu kaybetmiş seçmen ayağa kalkıyor. Bunun üzerine CHP’ye İYİ Parti olarak teklif götürdük. Bu arada CHP benim babamın partisi he. Rarhmetli babamın rahmetli İnönü ile fotoğrafı var. Sonra paylaşırız…

AMACIMIZ İYİ PARTİ’Yİ BÜYÜTMEK DEĞİLDİ

Biz yeni kurulmuşuz. Start-up gibi. Anında karar al. Gel gel gel… Koş kooş koş… Böyle bir partiyiz. Gittik, CHP’ye teklif ettik. Tam bir ay üzerinde konuştuk. Baktım uzuyor ben İzmit’in kızıyım dayanamadım. Hafif bir dürtme yaptım. Sonra oturduk. Dedim ki biz bu masaya İYİ Parti’yi bir yere getirmek için yapmıyoruz. Biz bu masaya çökmüş, umudunu kaybetmiş muhalif seçmeni ayağa kaldırmak için yapıyoruz. Biz seçim bittiğinde 19 ilçe almıştık. Tek başımıza girseydik belki 10 alırdık, belki 15 alırdık. İlçe olarak diyorum… İYİ Parti’nin bir şey olması için değil, Türkiye’nin bir şey olması için çabaladık. İyi ki de bu teklifi götürmüşüz. İyi ki o teklif üzerinde siz de evet demişsiniz ve biz de o masaya oturmuşuz.

AMAÇLARINI ANLATTI

Benim hedefim İstanbul’du doğrusu. Çünkü sayın Erdoğan ‘benim aşkım İstanbul’ diyordu. Benim hedefim Erdoğan’ın elinden o aşkı almaktı. O aşkın alınmasına da benden başka inanan olmadı. Her türlü iddiaya girdik basın mensupları dahil. Şimdi bakın biz bu ülkenin insanlarına olabilir, biz yapabilirizi ispatladık. Şimdi ben bunları neden anlatıyorum. Türkiye bir ucube sistemle yönetiliyor. Partili cumhurbaşkanlığı sistemini ortadan kaldırabileceğiniz, sandıkta seçmenin oylarıyla bu seçimde başarmak zorundayız. Türkiye ölmez, bitmez. Ama varsayın kaybettik… Ondan sonra bir daha parlamenter sistem konuşulamaz. Bu ucube sistemi, tek adamın seçildiği sistemi yaşamak zorunda kalırız. Önceliğimiz hukukun üstünlüğünü, kamil bir demokrasiyi sağlamaktır. Bunun yolu da denge ve denetleme yollarının bulunduğu, gerçekten gençlerin umudunu da artıracak güçlendirilmiş parlamenter sisteme bu ülkeyi geçirmektir.

13’NCÜ CUMHURBAŞKANI BİZİM ADAYIMIZ OLACAK

Ben Leyla Atakan’a benzemeye çalışırdım. İlk siyasi tecrübem belediye başkanlığıdır. Bu iddia ve inançla gittiğimizde 13. Cumhurbaşkanı bizim gösterdiğimiz aday olacaktır. Türkiye güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz. Son olarak Biz Fatma Kaplan Hürriyet’ten razı olduk, Allah da kendisinden razı olsun.”