Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Akşener’den Hürriyet’e Büyükşehir duası!

İzmit Belediyesi’nin toplu açılış töreninde konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fatma Kaplan Hürriyet için Büyükşehir’i işaret etti.

İzmit Belediyesi’nin toplu açılış

Ugur ENC minİzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in son bir yılda gerçekleştirdiği projelerin toplu açılış programı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu’nun katılımıyla başladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sevgili İzmitliler burada olmaktan dolayı çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Sizleri çok özlemişim. Müsaade ederseniz değerli Kılıçdaroğlu’na İzmit’in birkaç meselesini anlatmak isterim. Ben İzmit’in kızıyım. İzmit’in bir köyünde doğdum.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞIYLA BAŞLADIM

Siyasi hayatıma da 94’ seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı ile başladım. O adaylık beni bugün karşınıza getirdi. İYİ Parti’nin genel başkanı olarak sizlere hitap ediyorum. İlk sözüme Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde bir kahvede başladığım anı hatırladım sizleri görünce. Sayın genel başkanım demiştim ki suyu nefis, havası temiz, insanı muhlis İzmit… Evliya Çelebi öyle yazmıştı. İzmitli doğulmaz, İzmitli olunur denilir. Onun için size İzmit’te mi doğdunuz diye sorulmaz, ne kadar süredir İzmit’tesiniz denilir. İzmit insanların doyduğu yerdir. İzmit’e Türkiye’nin her şehrinden göç gelir. İzmit’te doğmuş olanlar onları kucaklarlar, ekmeklerini paylaşırlar. Ve bilirler ki daha sonra onlar İzmitli olacaktır ve yeni gelenlerine kucak açacaklardır. 99’ depreminde bunu bilmemize rağmen çok şaşırtıcı bir olay olmuştu. Depremde vefat eden kardeşlerimizin cenazeleri Türkiye’nin dört bir yanına gönderilmişti. İzmitli vefakardır. İzmitli cömerttir.

HÜRRİYET’E BÜYÜKŞEHİR DUASI

Benim gibi İzmitli kız çocuklarının bir hayali vardı, Leyla Atakan olmak. Ben babası Alpaslan Türkeşçi olmuş, ağabeyi MHP Kocaeli İl Başkanlığı yapmış bir ailenin kızıyım. Ama İzmitli olan her kız çocuğunun aklında, hayalinde CHP’den seçilmesine rağmen Leyla Atakan olmak hayalimiz vardı. İzmit ilk kadın belediye başkanlarından birini seçmiş, CHP ile Demokrat Partisi’nin kavga ettiği dönemde iki tarafın da oy verdiği, seçildikten sonra herkesin Leyla Ablası olmuş bir başkandan söz ediyorum. Fatma Başkan inşallah Leyla ablanın bıraktığı o rol model olma ve bize cesaret verme mirasını umarım sürdürürsünüz. İzmitli sizi sevdi. Umarım bu hizmetlerinizle İzmit’in şehri eminliğinden Kocaeli’nin belediye başkanlığına gidersiniz.”