Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atasoy Bilgin resmen adaylığını açıkladı: Küçük hesaplarla yönetim değiştirerek koltuğa sahip olmak bir şey getirmez

CHP Derince Olağanüstü İlçe Kongresi öncesinde eski İlçe Başkanı Atasoy Bilgin adaylığını açıkladı. Bilgin, açıklamada, “Küçük hesaplarla yönetim değiştirerek koltuğa sahip olmak bir şey getirmez” dedi.

CHP Derince Olağanüstü İlçe

CHP Derince eski İlçe Başkanı Birkan Koçak’ın taciz iddiasıyla görevden alınmasının ardından ilçe başkanlığı görevine Elvan Sarım atanmıştı. Sarım’ın başkanlığı sürerken ilçe yönetiminin istifa etmesi sonucu yönetim karar alma yetkisini kaybetmiş, genel merkez tarafından üst kurul atanmıştı. Üst kurul, olağanüstü ilçe kongresinin 18 Eylül’de yapılmasını kararlaştırmıştı.

UTKUBAŞ VE KOÇAK DA KATILDI

Adaylığını bugün ilçe binasında açıklayan Atasoy Bilgin’e yaklaşık 100 partili destek verirken, yarın adaylığını açıklayacağını duyuran Orkun Utkubaş ve görevden alınan İlçe Başkanı Birkan Koçak da katılım gösterdi. Bilgin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “18 Eylül tarihinde ilçe örgütümüzde seçim yenilenecek. Hepimiz bu sürecin nasıl gerçekleştiğini biliyoruz. 2 yıl önce yapılmıştı en son kongre. Önümüzdeki ay için erken kongre kararı alındı. Derince için sıkıntılı bir süreç yaşandı. Son olarak görev yapan İlçe Başkanı Elvan Sarım’nın yönetiminin düşürülmesi ile kongre kararı alındı. Cumhuriyet Halk Partisi köklü bir parti. Cumhuriyet Halk Partisinin geleneklerine birçok demokratik yöntemler vardır. Danışma kurulları vardır, istişare vardır bu süreçler işletilmeden, ayrı ayrı günlerde ayrı ayrı sebeplerden alınan istifa dilekçelerin aynı gün verilerek yönetimin düşürülmesi geleneğimizde yoktur. Bunu partimizde olağanlaştırmak partimize yakışmaz.

WhatsApp Image 2022 08 29 at 21.55.06“KOCAELİ’DE EN POTANSİYELİ OLAN İLÇE DURAĞAN HALE GELDİ”

İnsani değerler siyasetin üzerinde olmalı. Siyaset yaparken de ahlaklı olmak lazım. Siyasetin temelinde insan olmalı. Siyaset yaparken yoldaşlık duygusunu hissetmek lazım. Yönetimin bu şekilde düşürülmesini yanlış buluyorum. Bunu yapan arkadaşların farklı gerekçeleri olabilir. Öz eleştiri yapmalarını tavsiye ederim. CHP Mahalle örgütleri ile kadın kolları ile sahada. İktidara gittiğimizin umudunu herkese hissettirmemiz lazım. Pandemide sokağa çıkamadık. Pandemi sonrası parti içerisinde karışıklık oldu. Kocaeli’de en potansiyeli olan ilçe durağan hale geldi. Bu seçimin kazanılmasının yolu da parti politikalarını halk ile buluşturmaktır. İktidara geliyoruz. Bunu sokakta herkese hissettirmemiz lazım. Bize umut bağlayan gençlere hissettirmemiz lazım. Biz bunun için adayız. Küçük hesaplarla yönetim değiştirerek koltuğa sahip olmak bir şey getirmez.

“ARKADAŞLARIMIZ KÜSERSE PARTİ KAYBEDER”

Ben daha önce 2 dönem ilçe başkanlığı yaptım. O zaman da bir şey katabilmek adına yaptım. AKP’nin kılıcının en keskin olduğu süreçlerde ilçe başkanlığı yaptım. Bu tecrübe ile ilçe başkanlığına aday oldum. Geliyor Gelmekte olan. İstanbul’da da söylemiştik. Her şey çok güzel olacak. Bu partinin kavgalardan uzak durması lazım. Eleştirmek başka bir şeydir. Ben de eleştirdim ama hakaret etmedim, ötekileştirmedim. Eleştirdiğim arkadaşlarım ile görüşebilmeliyim de. Arkadaşlarımız küserse parti kaybeder. Delegasyon da üyelerde bizim. Hepimizin tek amacı iktidar olmak. Aday olan diğer arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.”