Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aylardır susuyordu ilk kez konuştu: Eşmeli Aydın Ünlü’yü de anlamadılar…

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli milletvekili aday adayı başvurusunu yapan MHP Kocaeli İl eski Başkanı Aydın Ünlü, il başkanlığı görevinin ardından suskunluğunu koruyordu. Ünlü ilk kez Bağımsız Kocaeli’ye konuştu. Ünlü, “Liderim, ‘Siz MHP’yi anlayamazsınız. Beni hiç anlamazsınız’ derdi. Ben de diyorum ki, ‘Siz zaten beni de anlamadınız. MHP’yi anlamıyorlar, Devlet Bahçeli’yi anlamıyorlar. Onun yanında Eşmeli Aydın Ünlü’yü de anlamadılar” dedi.

blank
SEBO İMZA

Kocaeli siyasetinin son 15 yılında adından en çok söz ettiren ismi MHP Kocaeli İl eski başkanı Aydın Ünlü oldu. 11 yıl MHP Kocaeli İl Başkanı olarak partisinde bir rekor kıran Ünlü’nün görevi 22 ay önce sona ermişti. O süreçten bu yana sessizliğini koruyan ve partisinin çizgisinde bireysel olarak siyaset yapmaya devam eden Ünlü, ilk röportajını Bağımsız Kocaeli’ye verdi. Kırgınlıklarını, teşkilatlarla yaşadıklarını, milletvekili aday adaylığı sürecini anlattı.

İşte o röportaj:

İl başkanlığından ayrılma sürecinde küsüp kendi kabuğunuza çekilmeniz genel beklentiydi. Öyle olmadı… Küsmediniz mi kırılmadınız mı? Motivasyonunuz ne oldu?

Motivasyonum, Türk dünyasının lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin teşrifatından geçen bir il başkanı olmamdı. Ben ülkücüydüm. 11 yıl arkamda Devlet Bahçeli durdu. Tüm il başkanlarının içinde bana üç defa teşekkür etti. Bir gün de beni alma kararı verdi. Ben motivasyonumu değil inancımı hiç kaybetmedim. Liderim makamda ülkücü olunur ama makamda olmadan da ülkücü harekete hizmet edilir diye öğretti. Makamda olmadan harekete hizmet ettim. Partimi, genel başkanımı çok yakından takip ettim.

Esmeli Aydin Unluyu de anlamadilar… 3

“GENEL MERKEZDE SAMİMİYET GÖRDÜM”

Arkadaşıma moral verdim. Görevde olmadığım 18 ay boyunca Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcım Edip Semih Yalçın’la düzenli olarak görüştüm. Her ay bana zaman ayırdı. Bazen halimi hatırını sordu. Bazen işine gücüne bak dedi. Bazen dinledi ama beni hep pozitif olarak gönderdi. Genel merkezin kapıdaki güvenlik görevlimizden tutun da 7. kattaki özel kaleme kadar herkes il başkanıyken göstermedikleri samimiyeti gösterdiler.

Duygusal olarak ne hissettiniz?

İnancımı hiç kaybetmedim. Liderime hep güvendim, güvenmeye devam edeceğim. Bugün milletvekili aday adayıyım. Sanıyorlar ki Aydın Ünlü her ay genel merkeze gitti. Liderini paylaştı. Yarın Aydın Ünlü milletvekili sıralamasında listeye giremedi bir şey değişmeyecek. 14’te de olsam bir şey değişmeyecek birinci sırada da olsam değişmeyecek. A     ydın Ünlü ülkücü olarak davasına hizmet etmeye devam edecek.

“EŞMELİ AYDIN ÜNLÜ’YÜ DE ANLAMADILAR”

Ben eski il başkanı olursam nasıl olunur onu da göstereceğim diyordum. Evet bugün 22 ay oldu. Ben partimin yanındayım. Yönetici arkadaşlarla kötü söylemi olmayan ender kişilerden biriyim. Hiçbir arkadaşımı da mevcut yapıda çalışmaya teşvik ettim. Ben ülkücüyüm. Liderim, ‘Siz MHP’yi anlayamazsınız. Beni hiç anlamazsınız’ derdi. Ben de diyorum ki, ‘Siz zaten beni de anlamadınız. MHP’yi anlamıyorlar, Devlet Bahçeli’yi anlamıyorlar. Onun yanında Eşmeli Aydın Ünlü’yü de anlamadılar.

Yeterince anlaşılamadığınızı düşündüğünüz oldu mu?

Her şeyi MHP olan Aydın Ünlü’yü çözemediler. 11 yıl bu kentte il başkanlığı yapmak her babayiğidin harcı değil. İki yıl il başkanlığı yapan milletvekili adayı oluyor. Ben 5 AK Parti il başkanı, 4 vali, 4 CHP il başkanı gördüm. Ben 9 seçimde görev alan Türkiye’deki ender insanlardan biriyim. Ben 9 seçimi yürütmüş bir siyasi tecrübeye sahibim. Türkiye’nin en zor seçimlerini yönettim. Darbeden önce de il başkanısın, Cumhur İttifakı’nda il başkanısın. Ben en kötü günleri de en güzel günleri de gördüm.

Esmeli Aydin Unluyu de anlamadilar…

“O DAVA BİR KUMPAS DAVASIYDI”

Bir dava süreci yaşadınız. Bu süreç beraatınızla sonuçlandı. O günlerde neler yaşandı. Siz neden böyle bir davayla gündem oldunuz?

Bu dava bir kumpas davasıydı. Genel başkanımız o dava sürecinde Kocaeli’ye bir ekip gönderdi. Genel başkan yardımcılarımız geldi. Ben genel merkez nezdinde aklandım. Göreve devam kararı çıktı. Sonra liderime gittim. Liderim tarafından da aklandım. Ardından hukuksal süreç devam etti. Davadan da inancım üzerine beraat ettim. Nitelikli dolandırıcılık bir MHP il başkanı için ağır davadır. Dolandırıcılıkla alakası olmayan, rutin bir hayat yaşayan, mütevazi bir İzmit çocuğu gibi yaşadığı hayatı çeşitli dedikodularla kirletmek istediler. Ben Kocaeli’de şehrin merkezinde esnafım. Mal varlığım kamuoyuna açık.

Milletvekili aday adayısınız. Listeler açıklandı seçilecek yerden aday oldunuz ve seçildiniz? Kocaeliler için ne yapacaksınız? Kocaelili vatandaş için önceleyeceğiniz hususlar neler?

Bu soru çok güzel. Milletvekili olursam mevcut yönetimle uyumlu olurum. Yerel yöneticilere önem veririm. Muhtarlarla çok yakın olurum. 24 saat ulaşılabilen bir milletvekili olurum. Kocaeli’nin problemlerini başkalarından duyan değil o problemleri yaşayan biri olarak milletvekilliği yaparım.

SAFFET SANCAKLI’YI SAHİPLENDİ: “İSTESE DE YETİŞEMEZDİ”

Kocaeli’de MHP’nin bir milletvekili var. Sizin döneminizde de kendisi Kocaeli’ye zaman ayırmamakla çok eleştirildi. Siz de bu profilde mi olacaksınız yoksa aktif bir milletvekili mi göreceğiz?

Aydın Ünlü bu kentin çocuğu. İşi gücü evi burada. Yaşadığı yer belli. Kocaeli’de daha önceki vekillerimizin başka şehirlerden gelmesi öyle bir algı oluşturdu. Ben il başkanlığım döneminde bu algıyı kırmak için her şeyi yaptım. Ama milletvekillerimizin hem genel merkez görevlendirmeleri hem bir vekil olmaları zorlanmalarına neden oldu. Ne olursa olsun bir vekil bu şehre yetemezdi. Saffet Bey de birçok görevi olan bir milletvekili. Saffet Bey, tüm düğünlere cenazelere istese de yetişemezdi. MHP’ye bir vekil yetmez. En az 3-4 milletvekilimizin olması lazım. Aydın Ünlü de tek başına milletvekili olsa yetmez. Öğle namazında 10 cenaze var. Hangisine yetişebilirsiniz. İnşallah bu dönem buna göre bir değerlendirme yapacaktır. Genel başkanımın vereceği her kararı da sorgulamadan sahiplenecek biriyim. Sıralama bitince herkes seçim hattında partimizin başarısı için çalışacağız.

KOCAELİ TEŞKİLATLARIYLA ARASI NASIL?

İl başkanlığı görevinizin ardından yerinize gelen yönetimle bir sorununuzun olduğu ya da onların sizinle problemler yaşadığı biliniyor. Şimdi o yönetimde değişti. Mevcut yönetimlerle Aydın Ünlü’nün arası nasıl?

Yeni atanan il başkanımızla Aydın Ünlü’nün bir problemi yok. Ondan önceki arkadaşla da Aydın Ünlü’nün bir problemi yoktu. Onların bizimle bir problemi vardı. Benim kimseyle problemim olmadı. Yeni atanan başkanımla görüşüyoruz. Hayırlı olsuna gittik. Milletvekili aday adayı evraklarımızı da kendisine teslim ettik. Nazik bir ev sahipliğiyle karşılaştık. Milliyetçi Hareket Partisi’nde başarılı çalışmalar yapmak için çalışıyorlar. Biz de tüm arkadaşlarımızla kendilerini destekliyoruz. Teşkilat bizim teşkilatımız. Orası kimsenin babasının malı değil. Uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Kimse bizden bunun aksini beklemesin.

Esmeli Aydin Unluyu de anlamadilar… 4

VATANDAŞ NİYE OY VERSİN?

Önümüzde çok önemli bir seçim var. Cumhur İttifakı’nın durduğu nokta nedir? Bu süreçte muhalefette bir aday etrafında toplandı. Siz ne görüyorsunuz?

Cumhur İttifakı’nın başaracağına inanan biriyim. Ben siyaset yapmıyorum. Cumhur İttifakı benim kırmızı çizgim. İlk zamanlarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeleğini giyerek sahalarda seçim çalışması yapan il başkanıydım. Herkes şaşırmıştı. Ama ben liderimi anlıyorum. Liderimi anladığım için Cumhur İttifakı’nı da iyi anladım. Cumhur İttifakı’nın vizyonu bu devletin vizyonudur. Alt yapısını hazırlayan Türkiye Cumhuriyeti şu an atılıma geçmiştir. Bakın bugün kendi altını işleyen fabrikanız var. İHA’larla SİHA’larla marka olmuşsunuz. Bor madenini çocukken okuduk. Dün Balıkesir’de bor madeni işleyen fabrikayı açtık. İşin tılsımı ise Ayasofya’yı ibadete açmaktı. Bu dünyaya verilen bir mesajdı. Dün Akdeniz’de balık tutamayan bir ülkeydik. Şimdi doğalgaz ve petrol çıkaran bir ülke haline geldik.

Peki ülkede yaşanan ekonomik sorunların size oy kaybettirdiğini düşünmüyor musunuz? Seçmen yeni bir alternatif arayışı içinde olamaz mı?

İnsanların ekonomiden dolayı kafası karılık olabilir ama Cumhur İttifakı’na inansınlar. Bizi hedefe götürecek olan Cumhur İttifakı’dır. Biz 6 kardeş mirası paylaşamıyoruz. 6 tane 5 benzemeze bu ülkeyi, devleti bakanlıkları paylaştıramayız. Devlet bunlarla bu krizi yürütemez. Cumhur İttifakı’na lider ülke vizyonu olarak bakılmalı. 2028’de Cumhurbaşkanımız yok. Son kez aday olduğunu söyledi. Bu mesajı tüm siyasiler almalı. 2028’e kadar bu devletin temeli 2028’e kadar atılacak. Ne tarikatlar ne cemaatler artık devletin içine çöreklenemeyecek. Anayasaya göre yönetilen bir devlet. Biz Cumhur İttifakı olarak gövdemizi taşın altına koyacağız. Bugün Güneydoğu’da 11 il yıkıldı. Eksiklerimiz var ama devlet orada. Bir yılda yeni 11 şehir inşa edecek bir devlet var. Hala TOGG üretiyor, bor madeni işliyorsun. Küreseller, demokratik olarak Tayyip Erdoğan’ı sandık indireceğiz diyen Amerika’yı mı dinleyelim? Herkes süreci böyle okumalı. Liderim Devlet Bahçeli’nin öğrettiği gibi Cumhur İttifakı kırmızı çizgimiz. Pazarlık yok!

Esmeli Aydin Unluyu de anlamadilar… 2