Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AYM Yeni Parti’nin isim tartışmasını görüştü: 30 günlük süre tanıdı!

Anayasa Mahkemesi, Yeni Parti’nin isminin Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle hükümsüz sayılması ve siyasi partiler sicilinden silinmesi talebini görüştü. Yüksek Mahkeme, partiye savunmasını sunması için 30 gün süre tanıdı.

Anayasa Mahkemesi, Yeni Parti’nin isminin Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğu

Yenilik Partisi’nin Yeni Parti’nin ismine ilişkin yaptığı başvurunun ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeni Parti’ye isim değişikliği yapması için süre tanımıştı. Verilen sürenin dolmasının ardından Başsavcılık, isimle ilgili talebi Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Yeni Parti’nin isminin Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle hükümsüz sayılması ve siyasi partiler sicilinden terkin edilmesi talebini gündemine aldı.

Talebi inceleyen Yüksek Mahkeme, Yeni Parti’ye konuyla ilgili savunmasını sunması için 30 gün süre tanıdı. Yeni Parti’nin verilen süre içinde veya daha öncesinde AYM’ye savunmasını sunması bekleniyor. AYM’nin ayrılık tespit etmesi halinde, Yeni Parti’nin isminin hükümsüzlüğüne ve siyasi partiler sicilinden silinmesine karar verecek.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gebze’de Elmacık Deresi’ne
Sıradaki Haber Gergerlioğlu’ndan Gebze Elmacık Deresi için kimyasal atık iddiası!