Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bağımsız aday Karakaya soruyor: Ailem de mi oy vermedi?

Körfez Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Zeki Karakaya, seçim sonuçlarına şaşkınlık ve tepki gösterdiğini dile getiriyor: “Sadece benim ailem 500 kişi… Nasıl 367 oy alabilirim? Anadolu Ajansı yüzde 43.4 sandık açıldığında benim oyumu 2002 gösteriyor. Zamanla oylarım düşüyor. Ailem de mi bana oy vermedi?” dedi.

Körfez Belediyesi Bağımsız Belediye

Türkiye, Körfez’deki seçimleri konuşuyor. 31 Mart akşamı yaşananlar Kocaeli ve Türkiye gündeminde yerini koruyor. AK Parti adayı Şener Söğüt’ün, CHP adayı Tayfun Balıkçı’nın 1395 oy önünde kazanmasıyla ilgili olarak CHP’nin sandık itirazı sürerken, Bağımsız Belediye Başkan adayı Zeki Karakaya da seçim sonuçlarına itiraz etti. Seçim süreçleri, demokrasilerin vazgeçilmez bir parçasıdır ve adil bir şekilde yürütüldüğünde, halkın iradesinin doğru bir şekilde yansıtıldığına inanılır. Ancak Körfez’deki son belediye seçimleri, bu inancı sarsacak iddialarla dolu. Zeki Karakaya, seçim sonuçlarına şaşkınlık ve tepki gösterdiğini dile getiriyor: “Sadece benim ailem 500 kişi… Nasıl 367 oy alabilirim. Sandıkların yüzde 43’ü açılırken 2000 oyum vardı. Sonra 367’e düşürdüler. Sandıklar açıldıkça herkesin oyu yükselirken, benim oyum düştü. Şaşkınlık içindeyim.” Karakaya’nın ifadeleri, seçim sonuçlarının şeffaflığı ve doğruluğu konusunda ciddi soru işaretleri uyandırıyor. Bu iddialar, Körfez halkı arasında da endişe ve tartışmalara yol açtı. Seçimlerin hemen ardından sosyal medya platformları, forumlar ve sokakta insanlar bu konuyu konuşmaya başladı.

MİLLET VERMEMİŞ OLABİLİR, AİLEM DE Mİ VERMEDİ?

Söz konusu seçimde yaşananlarla ilgili konuşan Zeki Karakaya itirazda bulunduğunu belirterek tepki gösterdi. Karakaya şöyle konuştu: “Benim ailem kalabalıktır. Sadece ailemde 500 kişi var. Bu kadar az oy almam mümkün değil. Olacak iş değildir. Bakın Anadolu Ajansı yüzde 43.4 sandık açıldığında benim oyumu 2002 gösteriyor. Tüm sandıklar açıldığında oyum 367 oluyor. Böyle bir şey mümkün mü? Herkesin oyu yükselirken benim oyum geri mi geliyor. Bağımsız adayım diye millet vermemiş olabilir ama benim ailem de mi vermedi? 500 kişiyiz diyorum. Kimse vermese en az 500 oy olması lazım. Dün gidip itirazımı yaptım. İlçe seçim kurulu itirazımı reddetti. Gidip İl Seçim Kurulu’na itiraz edin dediler. Oraya da gitmedim çünkü itiraz edeceğim de ne olacak? Ben de artık bu işle uğraşmayı bıraktım ve il seçim kuruluna gitmedim. İşime gücüme döndüm. Son sözü adalet söyleyecek ama ben de bu sonuçları kabul etmiyorum. Ben ve ailem bu yapılanları kabul etmiyoruz. Oylar nerede? Ne olduğunu kimse anlamadı.”