Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele, borçsuz belediye!

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü seçim çalışmalarını değerlendirmek için Bağımsız Kocaeli’yi ziyaret etti. 5 yıllık belediye yönetim sürecini ve önümüzdeki dönem çalışmalarını anlatan Yasin Özlü Başiskele Belediyesi’nin borçsuz bir belediye olduğunu ifade etti

Başiskele Belediye Başkanı Yasin

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü seçim çalışmalarını değerlendirmek için Bağımsız Kocaeli’yi ziyaret etti. 5 yıllık belediye yönetim sürecini ve önümüzdeki dönem çalışmalarını anlatan Yasin Özlü Başiskele Belediyesi’nin borçsuz bir belediye olduğunu, belediyenin ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durur bir hale geldiğini ifade etti. Rakipleri hakkında konuşmaktan imtina eden Özlü, siyasi tartışmalara girmediğini, sadece yaptıklarını ve yapacaklarını anlattığını söyledi.

SAHADA TEPKİLER OLUMLU
Yasin Özlü şu açıklamalarda bulundu: “Seçim sürecinde son düzlüğe girdik. Ben mevcut belediye başkanıyım. Bu sebeple siyasi tartışmalara girmiyorum. Diğer adaylarla ilgili hiç konuşmuyorum. Yaptıklarımı ve yapacaklarımı vatandaşa anlatıyorum. Seçimde sahadan hiç çıkmıyoruz. Vatandaşa temas ediyoruz. Biz yaptıklarımızı ve ikinci dönemde yapacağımız projeleri vatandaşa anlatıyoruz. Yeni projelerimizle ilgili de sahada çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Benim tek gündemim yaptıklarım ve yapacaklarım. 5 yıldır görev yapan bir belediye başkanı olmama rağmen sahada çok iyi tepkiler alıyorum. Sokakta hiçbir olumsuz tepki ile karşılaşmadım. Tüm programlarımız çok verimli geçiyor.

VAAT DIŞI PROJELER DE HAYATA GEÇTİ
Vatandaşlarımıza yeni dönemde yapacaklarımızı anlatıyoruz. Özellikle bu dönem yeni seçmenlerde karşılığımın olduğunu görmek benim için mutluluk verici. Yapılan anketlerde bütün siyasi partilerden oy alabildiğimi görüyorum. Demek ki 5 yıllık süreçte herkesin başkanı olabilmişim. Sahada gördüğüm başka bir durum ise yaptığımız projelerin oylara yansıyacağı. İnsanlar yapılanları görmüş. Yaptığımız kütüphane, gençlik merkezi, sosyal tesisler, millet bahçesi, prestijli caddeler çok beğenildi. Ama bunlar bizim seçim beyannamemizde yoktu. Seçimden sonra ilçenin ve vatandaşın ihtiyaçlarını görerek bu projeleri yaptık. 2019 yılında şehri tam anlamı ile tanımıyordum. Ama şimdi ilçemizi her yönü ile tanıyorum ve iyi bir tecrübeye sahibim.

BELEDİYEYE TAMAMEN HAKİMİM
İlk 5 yılın iki yılı belediye ile ilgili çalışmaları düzene sokmakla geçiyor. Şimdi seçildiğimde ne yapacağımı biliyorum. Belediyenin ekonomik ve beşeri kaynaklarına hakimim. Belediye ile ilgili tüm senaryo kafamda oturmuş durumda. İlk döneme göre insan kaynağını daha iyi biliyorum. Yanı kısacası düne göre çok daha tecrübeliyiz. Bu nedenle kazandıktan sonra hemen işe başlayacağız. Başiskeleliler sakin ve huzurlu bir çevrede yaşamak istiyor. Bunu çok net görüyoruz. Şehrin beklentisine uygun çalışmalar yapacağız.

BELEDİYE TIKIR TIKIR İŞLİYOR
Belediyenin asli görevleri zaten şu anda tıkır tıkır yapılıyor. Başiskele 120 bin kişilik bir aile ve biz bu dönemde bu ailenin ihtiyaçlarını öncelik sıralamasına göre yapmaya devam edeceğiz. Konut gelişim alanlarımız belli. Nerede ne yapılacağı net. Bu nedenle huzurumuzla ilgili bir sorunumuz yok. Şu anda devam eden işlerimiz var. İki kültür merkezimizin inşaatı zaten devam ediyor. Biz seçildiğimizde beyannamemizde yer alan büyük işlerin takiplerini hemen yapmaya başlayacağız. Özellikle devlet hastanesi, millet bahçesi işini kovalayacağız. Büyük işlerin başlaması bizim için önemli. Belediyecilik hizmetleri ve beyannamemizde yer alan diğer projeleri zaten biz kendi imkanlarımızla yapabiliyoruz.

İZMİT’E GİTMEDEN İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR
Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin D-130 üzerinde yapacağı Başiskele Koridoru’nu çok önemsiyoruz. Çünkü devlet hastanesi, millet bahçesi ve bu koridor ilçemizi bir üst seviyeye taşıyacak. Daha önce Başiskele’de bir tiyatro sahnesi ve konser verecek bir alan yoktu. Şimdi hepsi var. Bunlar ilçeyi şehir haline getiriyor. Şu anda insanlarımız İzmit’e gitmeden ihtiyaçlarını karşılayacak noktaya geldi. Başisekele’de hiç kimseyi ayırt etmeden hizmet ettik ve yine kimseyi ayırt etmeden oylarına talibiz. Karşı tarafta ne oluyor hiç bakmıyorum ve beni de ilgilendirmiyor. Benim 5 yılda yaptığım işler ortada. Bunları anlatıyorum. Bence şu anda diğer adaylar ikincilik için yarışıyor” ifadelerinde bulundu.”