Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye çalışanlarına ‘mitinge katılın’ talimatı!

Gebze Belediyesi, Cumartesi günü Erdoğan’ın katılımıyla İzmit’te yapılacak mitinge gelmesi için tüm personeline çağrı yaptı. Belediyenin tüm müdürlüklerine gönderilen yazıda, tüm personelinin katılması istenerek, gelecek kişilerin isim listelerinin oluşturulması talep edildi.

Gebze Belediyesi, Cumartesi günü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “10. Açılış Bayramı” nedeniyle Kocaeli’ne gelecek. Açılış Bayramı, 6 Ağustos Cumartesi günü Erdoğan’ın katılımıyla İzmit Milli İrade Meydanında saat 16.30’da yapılacak. Erdoğan’ın Kocaeli’ne gelmesine sayılı günler kala hem AK parti teşkilatları hem de AK Partili belediyeler hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürüyor. Bazı AK Partili belediyeler ise Erdoğan’ın mitingine katılımı artırmak için müdürlüklere katılacak kişilerin isimlerinin yazılıp insan kaynakları müdürlüğüne gönderilmesini istedi.

KATILIM LİSTESİ İSTİYORLAR

AK Partili Gebze Belediyesi de, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı imzasıyla, Erdoğan’ın mitingine katılım için tüm belediye müdürlüklerine gönderilen yazıda tüm personelin eksiksiz bir şekilde katılımının sağlanması için hassasiyet gösterilmesi ve katılacak çalışanlarının isim listesinin oluşturularak kendilerine bildirilmesi istendi.

EKSİKSİZ KATILIM İSTENİYOR

Gebze Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden tüm müdürlüklere gönderilen yazı şöyle: ‘’Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli katılımıyla, 6 Ağustos 2022 Cumartesi günü İzmit Milli İrade Kent Meydanı’nda, saat 16.30’da yapılacak, belediyemizin de faaliyetlerinin içinde bulunduğu; Kocaeli’de ulaşımdan alt yapıya, sağlıktan eğitime kazandırılan eserlerin açılışının yapılacağı “Açılık Bayramı”na resmi bir program olması münasebetiyle tüm personelimiz (Memur, İşçi, sözleşmeli ve KHK’lı) eksiksiz katılımının gerçekleşmesi noktasında gerekli hassasiyetin sağlanması gerekmektedir. Etkinlik alanına belediyemizce ulaşım hizmeti sağlanacak olup, koordinasyonun eksiksiz yerine getirilmesi için müdürlüklerde katılım sağlanacak kesin personel sayısının ekte yer alan forma uygun olarak, en geç 03.08.2022 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne [email protected] mail adresi üzerinden bildirilmesi hususunu saygılarımla rica ederim.”

TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ

Konuyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizi her alanda batırmanın eşiğine getiren AKP İktidarı artık kendisinin miadının dolduğunun farkında. Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı hiçbir mitingde istediği ilgiyi göremiyor. Hal böyle olunca devletin tüm kurumları, tüm AKP’li belediyeler Erdoğan’ın konuşacağı alanı doldurmak için ellerinden geleni ardına koymuyorlar. Ama şu bir gerçek ki taşıma su ile değirmen döndürülmez. Yapılacak ilk genel seçimde, halkın oylarıyla gideceksiniz.

YAPILMAYANLARI ANLATTI

Bunu siz de çok iyi biliyorsunuz. Bunun stresini de yaşadığınızı çok iyi görüyoruz. Bildiğiniz üzere Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki Cumartesi günü de sözüm ona ’10. Açılış Bayramı’ nedeniyle İzmit’e gelecek. Bitmeyen projeler kenti Kocaeli’nde açılış bayramı yapacak. Sayın Erdoğan neyi açacak. Uçak kalkmayan Cengiz Topel Havaalanı’ndan uçakları mı kaldıracak. Yıllardır bitmeyen Kandıra Duble Yolunu mu açacak? Bir türlü bitmeyen Kocaeli Şehir Hastanesi’ni mi açacak, yıllardır bitmeyen Gölcük Devlet Hastanesi’ni mi açacak.

İŞÇİSİNE YÜZDE 30 ZAM VERMEYEN…

Acaba Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli’nde onlarca bitmeyen proje olduğunu biliyor mu? Dediğim gibi AKP artık gideceğinin farkında ve onun stresini yaşıyor. Aynı stresi AKP’li belediye başkanları da yaşıyor. Aynı AKP’li Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz gibi. İşçisine herkesin verdiği yüzde 30 enflasyon iyileştirme zammını vermeyen Zinnur Büyükgöz, şimdi Erdoğan’ın İzmit’te yapacağı mitingi doldurma telaşına düşmüş.
Gözü başka bir şey görmüyor. İşçisine, memuruna, sözleşmelisine “Mitinge katılacaksınız” emirleri yağdırıyor. Katılanların isim listelerini şimdiden isteyerek psikolojik baskı yapıyor. Zinnur Büyükgöz, korkunun ecele faydası yok; senin de tüm belediye çalışanlarının isim listesini isteyerek fişleme hakkın yok.

DURDUĞUN O KOLTUĞUN HAKKINI VERMEK İSTİYORSAN

Çalışanlarına yaptığın bu üstü kapalı gözdağını unutacağımızı zannetme. Mahkeme kadıya mülk değil; bunu böyle bilesin. Doldurduğun o koltuğun hakkını vermek istiyorsan, önce alın teri kurumandan tüm çalışanlarının hakkını ver. Belediyedeki çalışma barışını bozma. Hak ettikleri enflasyon farkı zammını vermekten imtina ettiğin belediye çalışanlarını, mitinge katılma konusunda zorlayarak çalışma barışını bozma.”