Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Berhan Şimşek’e Kocaeli’den sert tepki

İçişleri Bakanlığı’nın “Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan. Alınan kararları görüyoruz” dediği için hakkında suç duyurusunda bulunduğu CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek’le ilgili olarak Kocaeli Valiliği de sert bir açıklama yaptı.

İçişleri Bakanlığı’nın "Vali militan,

CHP 22. Dönem Milletvekili Berhan Şimşek, “Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan. Alınan kararları görüyoruz” demiş büyük tepki toplamıştı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da Şimşek’e tepki gösteren isimler arasındaydı. Şimşek hakkında İçişleri Bakanlığı suç duyurusunda bulundu.

“MİLİTAN” DİYEREK SALDIRIYORLAR”

Kocaeli Valiliği, konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve şu ifadeler kullanıldı: “Seçilmiş siyasi iktidarlara vesayet odaklarının mülki, adli, askeri ve sermaye gruplarını kullanarak hat bildirme dönemleri geride kaldığından; seçim kazanmadan iktidar olmaya alışmış elitler, devletin en önemli kurumlarına ve onu yönetenlere “Militan” diyerek saldırıyorlar.

“CUMHURBAŞKANIMIZI TEMSİL EDİYORLAR”

Mülki idare amirleri milletimizin hizmetinde, devletimizin emrindedir. Meşru siyasi iktidara hat bildirme gibi darbeci bir zihniyetinde karşısındayım. Valilerimiz hükümet politikalarının illerde uygulanmasından sorumlu, Cumhurbaşkanınımızı temsil eden devlet adamlarıdır.

“VALİ VE KAYMAKAMLARI İTİBARSIZLAŞTIRMAK İÇİN…”

Mülki idare amirlerimiz; ülkemizde mezun oldukları üniversiteler, akademik yeterlilikleri, üç yılı aşan staj, yurt içi ve dışı eğitimleri ile en iyi yetiştirilen meslek mensupları oldukları gibi aynı zamanda ömürlerini Milletimize vakfedecek kadar vatansever insanlardır. Aziz milletimizin gönlünde taht kurmuş, devlet deyince akla ilk gelen Vali ve Kaymakamlarımızı itibarsızlaştırmaya yönelik sinsi her girişim, Milletimizin yüksek sağduyusu ve feraseti karşısında akamete uğramaya mahkumdur.”