Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bir aday düşünün ki…

Bir aday düşünün ki, “Kazanma ihtimalinin olmadığını” ima edecek kadar realist (gerçekçi) olsun! Realizm felsefesinin kurucusu Gustave Flaubert’i bile kıskandıran bir tavır! Üstelik kendi proje tanıtım toplantısında… Üstelik Türkiye’nin en çok oy alan partilerinden birinin adayı iken…

Bir aday düşünün ki,

Adsiz tasarim 5

Evet, Türk siyasetinde son dönem maalesef bol keseden atma dönemi. Hangi adaya sorarsanız sorun, mutlaka seçimi kazanıyor, fark atıyor! Vatandaşlardan şahsına muazzam bir teveccüh var! Bu tarz popülist yaklaşımlar bir süre sonra inandırıcılık sorunu yaratsa, hatta uzatıldığı takdirde alay konusu olacak şekle dönüşse de siyaset iddia işidir!

İddianız yoksa neden aday oldunuz?

Bu adayın yenilgiyi baştan kabul edişi, öylesine iliklerine işlemiş ki, seçime 16 gün varken, kendi proje tanıtım toplantısında dahi gerçeğini ima etmekten geri durmuyor!

Kim bu aday? İYİ Parti İzmit Belediye Başkan adayı Kamil Şirin…

Dün Wellborn Otel’de sessiz sedasız bir aday tanıtım toplantısı yaptı. Kendi ilçe başkanı dahi toplantısına hastalık gerekçesiyle katılmadı.

Projelerinden bahsetti ve öylece kürsüden indi!

Ve belki de bu yorum haberin konusu olan tek dişe dokunur demecini verdi.

“Kazanma ihtimalim az”

İYİ Parti’ye gönül veren insanlar açısından durum düşünüldüğünde, böyle bir adayın arkasından hangi coşkuyla, hangi istekle gidebilirler? Çevrelerini, kararsız kimseleri adaylarına oy vermeye nasıl ikna edeler bu demeçten sonra?

Üstelik bu demeç öyle alelade bir yerde de söylenmiyor. Kendi proje tanıtım toplantısında, bizzat adayın ağzından çıkıyor!

En coşkulu olunması gereken yerde… Gür bir sesle projelerini kamuoyu ile paylaşması gereken yerde…

Koskoca İYİ Parti, “Ben ne olursa olsun bu seçimi kazanacağım”, “Kazanmak istiyorum” diyen, tutkulu bir aday bulamadı mı İzmit’e?

Mesele billboardlara iki, üç fotoğraf asmak, meydanlarda videolarını yayınlatmak veya kişisel PR çalışması ise, evet Kamil Şirin, bu seçim dönemini gayet başarılı bir şekilde geçirdi diyebiliriz.

Ama iş seçim kazanmaya, insanların gönüllerine dokunmaya veya ürettiği projeleriyle seçimi kazanamasa dahi; kamuoyunu arkasına alarak kazananı, işaret ettiği sorunların çözümüne mecbur bırakmaksa tarih, “İYİ Parti’nin bir İzmit adayı vardı… Kimdi?” şeklinde anmaktan öteye gitmeyecek Sayın Şirin’i…

Hatta belki bir süre sonra kendisi bile hatırlamayacak bu adaylık sürecini.

Belki de proje tanıtım toplantısında “kazanamayacağını” ima eden başkan adayı olarak anacak!