Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bir sonraki seçimde Büyükşehir’e aday çıkaracak mı?

31 Mart seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmayan CHP, gelecek seçimde ne yapacak? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bağımsız Kocaeli’ye açıkladı…

31 Mart seçimlerinde Kocaeli

UgYur ENCY min 96Bağımsız Kocaeli’ye özel açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyük tartışma yaratan bir konuya açıklık getirdi. 31 Mart seçimleri sonrasında gerçekleştirilen danışma kurullarında olay olan “Büyükşehir’de aday çıkarılmaması” konusu değerlendiren Kılıçdaroğlu bir sonraki seçimde aday çıkaracaklarını duyurdu. Kemal Kılıçdaroğlu neden bu seçimlerde aday çıkarmadıklarını da anlattı.

+Bir sonraki seçimde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için aday çıkaracak mısınız?
-Hedefimiz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni almak. Elbette çıkaracağız. Resmen, yasal bir ittifak olmasa bile siyasi partiler kendi arasında bir ittifak yaptı. Bu ittifak dolayısıyla ittifakımızda yer alan partilerin belediye başkan adayı çıkardıkları yerde biz, bizim aday çıkardığımız yerlerde de onlar aday çıkarmadı. CHP’liler Kocaeli’de bu seçimde fedakarlık yaptı. Demokrasi konusunda çok önemli bir adım attık. Demokrasi bir uzlaşma rejimidir. Farklı düşünen insanların bir araya gelerek ortak çözüm arayışıdır demokrasi. Biz bu bağlamda adım attık. Önümüzdeki süreçte umarım bu bağı güçlendirerek devam edeceğiz.

UgYur7 min

* Kılıçdaroğlu’nun röportajını bu akşam bölüm bölüm, yarın sabah ise tam metin olarak yayınlayacağız.