Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bizim vekiller önemsemeyince… Dem Parti’liler Kocaeli’nin Sayıştay raporlarını bakanlara sordu!

Kocaeli en önemli gündem konuları dahi farklı kentlerin milletvekilleri tarafından ele alınıyor, gündeme taşınıyor. Bunun son örneği Sayıştay raporlarında yaşandı. Kocaeli muhalefeti Sayıştay raporlarını bir iki küçük açıklamayla geçirirken İzmir ve İstanbul’dan ses geldi.

Kocaeli en önemli gündem

Kocaeli’nin muhalefet milletvekilleri kent genelinde pek önemli sorun bulamadığı için TBMM’deki çalışmalarını genel olarak etliye sütlüye dokunmadan sürdürüyor.

Bir iki ufak konuşma, bir iki dişe dokunmayan soru önergesinden öteye gidemeyen Kocaelili vekiller arasında DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve biraz da İYİ Partili Lütfü Türkkan öne çıkıyor.

Kent sorunlarını bu ikiliden başka dile getiren, meclis gündemine taşıyan yok.

Hal böyle olunca kentin en önemli gündem konuları dahi farklı kentlerin milletvekilleri tarafından ele alınıyor, gündeme taşınıyor.

Bunun son örneği Sayıştay raporlarında yaşandı.

Kocaeli muhalefeti Sayıştay raporlarını bir iki küçük açıklamayla geçirirken İzmir ve İstanbul’dan ses geldi.

Dem Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın Sayıştayın 2022 yılı Denetim Raporu’nda Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile ilgili yaptığı bazı tespitlere ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın cevaplaması istemiyle soru önergesini TBMM’ye sundu.

Sayıştayın 2022 yılı Denetim Raporu’nda Kocaeli Körfez Belediyesi ile ilgili yaptığı bazı tespitlere ilişkin sorularını ve yine Sayıştayın 2022 yılı Denetim Raporu’nda Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ile ilgili yaptığı bazı tespitlere ilişkin sorularını Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye soran Akın’ın soruları 15 günlük cevap süresini bekliyor.

Kocaeli’nin Sayıştay raporlarını gündeme taşıyan bir diğer isim ise Dem Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat oldu.

Celal Fırat Sayıştayın 2022 yılı Denetim Raporu’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bir iştirakine dair yaptığı bazı tespitlere ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın cevaplaması istemiyle soru önergesini TBMM’ye sundu.

Kocaeli’de Gergerlioğlu ve Türkkan dışındaki isimlerin ise en son ekim ayında TBMM’ye soru önergesi verdikleri görüldü.