Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Bu kenti geri alacağız!”

Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli Barosu’nu ziyaret eden CHP Kocaeli Büyükşehir Başkan Adayı Atasoy, ‘Bu kenti “yüz yıllık cumhuriyetle hesaplaşacak cumhurbaşkanının yanındayız” diyen Büyükakın’dan geri alacağız’ dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli

Baro Başkanı Av. Ahmet Gül ve Baro avukatlarından Saffet Koşar ile görüşen Atasoy Bilgin, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın’ın daha önce yaptığı bir konuşmada ‘’ Bu yüzyıl Cumhuriyetle hesaplaşma yüzyılıdır ‘’ şeklindeki sözlerini hatırlatarak, ‘’Haklarımızı belirleyen vicdan, bugün siyasal iktidarda yoktur, kalmamıştır. Hukuk, sözde hukukçular eliyle yok edilmeye çalışılmaktadır. “Kişiye göre hukuk” sistemine geçerek “tek adam” hâkimiyeti oluşturulmakta, Anayasamız hiçe sayılmakta, anayasal düzen tehdit edilmektedir. Her vatandaşın eşit olduğunu kabul eden hukuk sisteminden “benden olmayana hizmet yok” sistemine geçilmiştir. İfade özgürlüğü alanında bile “benden olan, olmayan” ayrımıyla, anayasal haklarımız çiğnenmektedir’’ dedi.

‘KOCAELİ CUMHURİYETİMİZE ÇOK YAKIŞACAK’

Kocaeli seçim çalışmalarının değerlendirildiği ve Atasoy Bilgin’in Kocaeli için hazırladığı projeler ve seçim programının konuşulduğu ziyarette Cumhuriyet ve laiklik düşmanlığına karşı tavırlarının net olduğuna vurgu yapıldı. Bilgin konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Mücadelemiz bu anlayışla ve onun uzantısı olan, “yüz yıllık cumhuriyetle hesaplaşacak cumhurbaşkanının yanındayız” diyebilen Tahir Büyükakın’ladır. Türkiye Cumhuriyeti ve anayasamızı Atatürk ilkeleri ışığında sonuna kadar savunacağız. Kentimizi gerici cemaat yapılanmasına teslim etmeyecek; el ele, omuz omuza verecek ve kentimizi geri kazanacağız. Kocaeli cumhuriyetimize çok yakışacak.’’