Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bugünlerde mahkeme kararıyla partiye dönen Kemal Kılıçdaroğlu DSP Kocaeli’den vekil adayı bile olamamış

CHP 6. Genel Başkanı Deniz Baykal’a FETÖ tarafından kurulan kaset kumpası sonrasında göreve gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin en kritik dönemlerinde görev üstlendi. Görevi boyunca 13 seçim kaybeden ve bugünlerde mahkeme kararıyla yeniden göreve gelen Kemal Kılıçdaroğlu DSP Kocaeli milletvekilliği için başvuru yaptı ancak başvuru kabul edilmedi.

CHP 6. Genel Başkanı Deniz Baykal’a FETÖ tarafından kurulan kaset

ozel haberDeniz Baykal’a Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kurulan kumpas sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim yaşandı ve 33. Olağan Kurultay’a tek aday olarak giren Kemal Kılıçdaroğlu, partinin 7’nci genel başkanı seçildi. Uzun yıllar partisini ana muhalefet koltuğunda tutan Kılıçdaroğlu, bugünlerde ise Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 38.Hukuk Dairesi’nin kararı üzerine seçimle kaybettiği genel başkanlık koltuğuna ‘mutlak butlan’ olarak mahkeme kararıyla döndü. 1999 yılında ise Kemal Kılıçdaroğlu DSP Kocaeli milletvekilliğine aday oldu. Ancak Demokratik Sol Parti kendisini aday yapmadı.

Deniz BaykalFETÖ KUMPAS KURDU

Takvim yaprakları 6 Mayıs 2010 tarihini gösterdiğinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Genel Başkanı olan Deniz Baykal ile Nesrin Baytok’un gizli çekim seks kaseti olduğu iddia edilen bir video internette yayınlandı. İlerleyen yıllarda Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapıldığı anlaşılan kumpas nedeniyle Baykal, genel başkanlık koltuğunu bırakacağını açıkladı.

Kemal KilicdarogluKILIÇDAROĞLU GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Deniz Baykal’ın genel başkanlığı bırakacağını açıklamasının ardından kendisinin evinde MYK üyeleri ve milletvekilleriyle partinin geleceğine ilişkin görüşmeler yapıldığı sırada dönemin CHP Genel Sekreteri Önder Sav, parti üyelerine Baykal’ı geri getireceklerini söyledi. Ancak dönemin CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaya beş gün kala partinin hâlâ genel başkan adaysız kalmasından rahatsız olan birçok partilinin isteğini ve halkın desteğini göz önünde bulundurarak görevinden istifa edip, genel başkanlığa aday olacağını açıkladı. Yaşanan gelişmelerin ardından CHP’de kurultay süreci başladı ve 22-23 Mayıs 2010 tarihlerinde gerçekleştirilen 33. Olağan Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olarak girdiği seçimi kazandı. Kılıçdaroğlu, böylece 2023 yılına kadar aralıksız sürecek olan genel başkanlık dönemine başladı.

Bugunlerde mahkeme karariyla partiye donen Kemal Kilicdaroglu DSP Kocaeliden vekil adayi bile olamamis1İLK SINAV: 2011 YILI SEÇİMLERİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığındaki CHP’nin ilk sınavı ise 12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimler oldu. 2007 yılındaki seçimlerde aldığı yüzde 20,87 oyla ana muhalefet olan CHP, yeni dönemdeki ilk seçiminde ise yüzde 25,98 oy alarak ana muhalefet koltuğunda oturmaya devam etti. Söz konusu dönemde Recep Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığındaki Ak Parti yüzde 46,58’le tek başına iktidar olurken, Devlet Bahçeli öncülüğündeki MHP ise yüzde 13,01 oy alarak TBMM’ye girdi.

Ekmeleddin IhsanogluEKMELEDDİN İHSANOĞLU ‘VAKASI’

2007 yılındaki Anayasa değişikliği referandumuyla daha önce TBMM tarafından seçilen Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi kararlaştırıldı. Bu doğrultuda ilk kez yapılan 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ak Parti’den Recep Tayyip Erdoğan ve HDP’den Selahattin Demirtaş aday olurken; CHP ve MHP ise ortak adayla Türkiye’nin o güne kadar ismini neredeyse hiç duymadığı, tanımadığı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çıkardı. Seçim sürecinde Erdoğan, yüzde 51,79’la Cumhurbaşkanı seçildi, Selahattin Demirtaş ise yüzde 9,76 oy aldı. ‘Ekmek için Ekmeleddin’ sloganın kullanıldığı süreçte Ekmeleddin İhsanoğlu ise yüzde 38,44’lük oy oranında kaldı. İhsanoğlu ilerleyen yıllarda MHP’den milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi.

2015 YILINDA SANDIKTAN KOALİSYON ÇIKTI

2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminden bir yıl sonra, 7 Haziran 2015 yılındaki genel seçimlerde ise sandıktan koalisyon çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o dönemki yasalar gereği Cumhurbaşkanı olduğu için Ak Parti’deki görevinden ayrıldı. Kendisinin yerine de Ahmet Davutoğlu seçildi ve söz konusu seçimde Ak Parti yüzde 40,9’la birinci oldu. CHP yüzde 25 oy oranıyla ikinci parti, MHP de yüzde 16,3 oranında oy aldı. 2015 yılındaki seçime ilk kez katılan o dönemki ismiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) de yüzde 10 oy alarak seçim barajını aşıp, TBMM’ye girdi.

Bugunlerde mahkeme karariyla partiye donen Kemal Kilicdaroglu DSP Kocaeliden vekil adayi bile olamamis2KASIM 2015’TE AK PARTİ YENİDEN İKTİDAR

Haziran 2015’teki seçimlerin sonucunda Ak Parti’nin koalisyon hükümetini kurma çabaları sonuçsuz kaldı. Teamüller gereği hükümeti kurma görevini seçimde ikinci en fazla oyu alan parti olan CHP’ye verilmesi gerekirken, güvenoyu alabilecek bir hükümetin kurulamayacağını ileri süren Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim kararı aldı. Bu doğrultuda Türkiye, 1 Kasım 2015 tarihinde yeniden sandığa gitti. Suruç, Siverek ve Ankara’daki saldırılar sonucunda yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların gölgesinde gidilen seçimde Ak Parti tarihinin en yüksek oyunu alarak (yüzde 49,50) tek başına iktidara geldi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönetimindeki CHP ise yüzde 25’ten yüzde 24,95’e gerileyerek bir kez daha ana muhalefet oldu.

Bugunlerde mahkeme karariyla partiye donen Kemal Kilicdaroglu DSP Kocaeliden vekil adayi bile olamamis3BUGÜN BİLE TARTIŞILAN REFERANDUM: 2017

Türkiye, 16 Nisan 2017 tarihinde Anayasa değişikliği için bir kez daha sandığa gitti. Ak Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin desteği sonucunda gerçekleştirilen referandumda yüzde 51,41 evet, yüzde 48,59 oranında da hayır çıktı. Böylece Türkiye’de parlamenter sistem sona erdirildi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçildi. Referandum döneminde mühürsüz oyların geçerli sayılması ise bugün dahi konuşuluyor.

2018 VE 2019 SEÇİMLERİ

Referandumdan bir yıl sonra gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti ve MHP’nin desteklediği Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına CHP Muharrem İnce’yi aday gösterdi. Söz konusu seçimde Erdoğan yüzde 52,59 oy oranıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçildi, Muharrem İnce de yüzde 30,64 oranında oy alarak seçimi kaybetti. Diğer adaylar Selahattin Demirtaş yüzde 8,40, Meral Akşener de yüzde 7,29 oranında oy aldı. 31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimlerde ise CHP 25 yıl sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kazansa da Ak Parti’nin (yüzde 42,7) arkasında yüzde 28,6 oy oranıyla ikinci parti oldu.

Bugunlerde mahkeme karariyla partiye donen Kemal Kilicdaroglu DSP Kocaeliden vekil adayi bile olamamis42023 YILINDA DA KAYBETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin öncülüğünde kurulan Altılı Masa tarafından 2023 yılındaki genel seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Erdoğan’ın karşısına çıktı. Hatırlanacağı üzere terör saldırısı, coranavirüs pandemisi ve 6 Şubat 2023 tarihindeki depremin gölgesinde gidilen sandıktan Erdoğan bir kez daha zaferle ayrıldı. İkinci turdaki oylamada Erdoğan yüzde 52,18, Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,82 oranında oy aldı.

KILIÇDAROĞLU KAYBETTİ, CHP BİRİNCİ PARTİ

Söz konusu seçimin kaybedilmesiyle birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’na parti içi muhalefet bayrak açtı. Değişim isteyen partililer, Kılıçdaroğlu’nun karşısına dönemin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i çıkardı ve Özel iki turda tamamlanan seçimin sonucunda partinin yeni genel başkanı seçildi. 4-5 Kasım 2023 tarihindeki 38. Olağan Kurultayı’nın ardından gidilen 31 Mart 2024 tarihindeki ilk seçimde CHP yüzde 37,81’le birinci parti, Ak Parti de yüzde 35,49’la ikinci parti oldu. Özel yönetimindeki CHP yapılan yerel seçimlerin sonucunda partiyi 46 yıl sonra birinci parti yaptı.

Ozgur OzelSEÇİMLE GİTTİ, MAHKEME KARARIYLA GELDİ

Mart 2024 seçimlerinden kısa bir süre sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik belediyelere operasyon başlatıldı. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da aralarında olduğu çok sayıda il ve ilçe belediye başkanı ile bürokratlar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca şikayet üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 38. Olağan Kurultay’a yönelik usulsüzlük soruşturması başlattı. Dava kapsamında 21 Mayıs’ta Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, ‘mutlak butlan’ kararı verdi. Böylece CHP, 2020 yılındaki kurultay sürecine döndü ve eski parti yönetimi göreve gelirken, mevcut yönetim ise düşürüldü. Kemal Kılıçdaroğlu seçimle kaybettiği genel başkanlık görevine mahkeme kararıyla dönmüş oldu.

KENDİSİ DSP’DEN ABİSİ CHP’DEN BAŞVURU YAPTI

Türkiye’nin en kritik dönemlerinde görev yapan, girdiği 13 seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, pek çokları bilmese de bir zamanlar CHP hali hazırda varlığını sürdürürken Demokratik Sol Parti (DSP) üyesiydi. Hatta 1999 yılında DSP’den Kocaeli milletvekilliği için adaylık başvurusunda bulundu. Kılıçdaroğlu eski SSK Genel Müdürü sıfatıyla başvurusunu DSP Genel Merkezi’ne yaptı. 1999 seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ağabeyi de siyaset sahnesine çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu DSP’den aday olurken ağabeyi Ali Kamer Kılıçdaroğlu CHP’den belediye meclis üyesi listesine girebilmek için ter döktü.

Bugunlerde mahkeme karariyla partiye donen Kilicdaroglunu DSP vekil adayi bile yapmamis 2İKİ KARDEŞ ARASINDA İLGİNÇ MÜCADELE

Ağabey-kardeş Kılıçdaroğlu’ların farklı iki partiden siyasete “merhaba” demek istemesi de o dönemki gazetelerde sıkça tartışılan konular arasındaydı. Dönemin Kocaeli Gazetesi’nde ilgili haber şöyle duyuruldu: “18 Nisan’da yapılacak yerel ve genel seçimler iki kardeş arasında ilginç bir mücadeleye sahne olacak. Halen Derince Belediye Meclis Üyesi olan Ali Kamer Kılıçdaroğlu, CHP’den tekrar belediye meclis üyeliğine aday olurken kardeşi SSK eski Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu ise DSP’den Kocaeli milletvekilliğine aday adayı oldu. Ağabey Ali Kamer Kılıçdaroğlu iki kardeş olarak fikirlerinin aynı olduğunu, her ikisinin de partilerinin başarısı için ter dökeceğini belirtti.

Bugunlerde mahkeme karariyla partiye donen Kilicdaroglunu DSP vekil adayi bile yapmamis 1SIK SIK AĞABEYİNE DANIŞIYOR

Ali Kamer Kılıçdaroğlu, her kesime laik ve eşit hizmet götürülmesini isteyen Derincelilerin CHP’yi tercih etmesi gerektiğini söyleyerek, ‘İktidara gelmemiz halinde her türlü hizmeti ayağınıza getirmeyi taahhüt ediyorum’ dedi.” Kemal Kılıçdaroğlu DSP’den milletvekili seçilemedi ama ilerleyen yıllarda CHP’de aktif oldu. Milletvekili seçilen Kılıçdaroğlu siyaset basamaklarını hızla tırmandı ve genel başkan oldu. Uzun süredir CHP Genel Başkanı olarak görev yapan Kemal Kılıçdaroğlu ağabeyi Ali Kamer Kılıçdaroğlu ile yakın ilişki içinde. Milletvekili aday listesi belirlenirken Kılıçdaroğlu’nun Kocaeli listesi için ağabeyine danıştığı biliniyor.