Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın'a seslendi: "Beceremiyorsunuz!"

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Orhan Tanış, KBB Başkanı Tahir Büyükakın ve yönetimini eleştirdi, "Beceremiyorsunuz" dedi

CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye

Kentin gündemi, çöp depolama tesisin Kandıra‘ya yapılacak olmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, dün basın toplantısında yeni depolama alanlarının yerlerini açıkladı Bu açıklamaya AKP’den de tepki geldi. CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Orhan Tanış ise en sert eleştiriyi yönelten isim oldu. Tanış, şunları söyledi: “Demokrasilerde halk kendisini belli sürelerde yönetecek kişileri seçer. Seçilen kişiler anayasa, kanunlar ve sorumlulukları çerçevesinde kendine verilmiş bu görevi yerine getirir. Ancak bu durum seçilmiş kişilere halkın geleceği ve yaşam alanları ile ilgili olarak tek başına karar alma yetkisi vermez. Halk her zaman için yaşam alanları ile ilgili tercihlerde söz hakkına sahiptir. Yani beni seçtiniz, ben karar verdim oldu bitti anlayışı doğru değildir. Seçilmişler genelde bu yolu tercih eder ancak halkın tepkisini gördüklerinde geri adım atmak zorunda kalırlar. Eğer bir bölgede yaşayan insanların yaşam alanına müdahale edecekseniz bunu halka danışarak, Onları ikna ederek, onayını alarak yapabilirsiniz. Eğer bu yolu tercih etmezseniz, hem kararınızdan dönmek zorunda kalırsınız hem de kamu kaynaklarının israfına yol açarsınız.

ŞİMDİ KANDIRA
Kocaeli’nin yıllardır atık yönetimi ile ilgili kronikleşmiş sorunu bulunmaktadır. Bu sorunun bugüne kadar çözülememesinin en temel nedeni halkı, halkın düşüncelerini öne almamak, onları yok saymaktır. Bundan 6 sene önce Büyükşehir yönetimi Atık Yakma Tesisi kuracağını açıklamış, bu konuda Avrupa’ya geziler düzenleyip heyetler göndermiş seçtikleri alan ile ilgili ÇED raporu, Zemin etüt raporları hazırlanmış ancak nihayetinde yanlış yöntem ile almış oldukları karardan geri dönmek zorunda kalmışlardır. Peki gerçekleşmeyen bu yatırım için, geziler için, raporlar için boşa harcanan kamu kaynaklarının hesabını kim verecek? Büyükşehir yönetimi geçmişten ders almış gözükmemektedir. Yine halka danışmadan halkın yaşam alanlarına müdahaleyi kendine hak görmüş ve bu sefer de Kandıra’yı seçmiştir.

KRAL DEĞİLSİNİZ
Düşünebiliyor musunuz bir köyde yaşıyorsunuz, yaşadığınız kenti yönetenler siz haber verme gereği dahi duymadan köyünüzün dibine çöp depolama alanı kurduğunu açıklayacak ve siz bunu ancak basından duyunca öğreneceksiniz. Bu halkı önemsememektir, dikkate almamaktır, anti demokratik bir davranış biçimidir. Seçimlerden önce şeffaflığı, birlikte yönetimi dillerinden düşürmeyenlerin, seçildikten sonra ben yaptım oldu anlayışına bürünmeleri ancak ve ancak demokrasi anlayışındaki eksiklik ve hatalardan kaynaklanabilir. Beyler siz demokrasiyi yanlış anladınız. Seçildiğinizde o kentin kralı, tek karar verici mevkisi olmuyorsunuz.

YAPMA ŞANSINIZ YOK
Halkı dikkate almayan bunun bedelini sandıkta her zaman ödemiştir ve ödeyecektir. Şimdiden belirtmek isterim ki, istişareden uzak, ben yaptım oldu anlayışı ile almış olduğunuz bu kararı uygulama şansınız yoktur. Zaman bunu size gösterecektir. Kente vakit kaybettiriyorsunuz, Beceremiyorsunuz çünkü çoğulcu demokrasiyi özümseyemediniz. Ancak her zaman kazanan demokrasi ve halk olacaktır. Bunu unutmayın.