Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın, Hürriyet’e “korkuyor” demişti cevap Özmural’dan geldi

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yönelik Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “Büyükşehir’e aday olmaya korkuyor” sözlerine cevap verdi

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın‘ın İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yönelik “Fatma Hanım Büyükşehir’e aday olmaya korkuyor” ifadelerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Ünal Özmural, Başkan Hürriyet’in 23 kat daha düşük bütçeyle rantı sonlandırmak, tasarruf yapmak ve emekçinin hakkını vermek adına çaba sarf ettiğine Büyükşehir’in ise bunların tam tersi bir tutum sergilediğine dikkat çekti.

HÜKÜMETİN TÜM İMKANLARINDAN YARARLANIYOR

Ünal Özmural açıklamasında, “Biri 47.5 milyar bütçeyi yönetiyor. Diğeri 2.2 milyar bütçeyi yönetiyor. Biri hükümetin tüm imkanlarından yararlanıyor. Diğeri tek kuruş yardım alamıyor. Biri meclis çoğunluğuna sahip rant projeleri dahil her kararı meclisten geçirebiliyor. Diğeri rant ihalelerini sonlandırmak için meclise çoğunluğu olmadığını için zarar üzerine zarara uğratılıyor. Biri istediği maaş bonuslarını istediği devlet bankasından istediği oranda alıyor. Diğerine tüm devlet bankaları yüzüne kapatılıyor.

HÜRRİYET, KENDİ ÖZ KAYNAKLARI İLE İŞLERİ YAPIYOR

Biri vaadinde olan milyarlık projeleri devletin bakanlıklarına devredip sonra ekonomi dersi vermeye çalışıyor. Diğeri götürdüğü tüm projeler bakanlık raflarında tutuluyor. Biri 23 kat bütçe ile %20 işçiye zam verirken, diğeri işçisine bu ekonomik sıkıntıda %23 ile en yüksek zammı veriyor. Biri tüm asli işlerini ihale ile müteahhitlere verirken, Diğeri kendi öz kaynakları ile işleri yapmaya çalışıyor.

SİZCE KORKAN BİRİ Mİ, DİĞERİ Mİ?

Birisi tüm iş makinalarını kiralarken, diğeri 215 araçlık kendi filosunu kurup araç kiralama rantını sonlandırıyor. Birinin büyükşehirler içinde esamesi okunmuyor, diğeri ise ilçe belediyeleri içinde 4 yıldır ilk onda. Birisi 12 yıldır belediyecilik yapıyor. Diğeri 4 yıldır. Kısacası; Diğeri bu kadar kısa sürede birinin tüm fabrika ayarlarını fena bozdu. Sizce korkan birimi, diğeri mi?” ifadelerine yer verdi.