Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın: Sizin attığınız kazığı 15 sene İbrahim başkan ödedi, 3 buçuk senedir ben ödüyorum

AK Parti Derince Danışma Toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Yuvacık Barajı’nın borçları ile ilgili, “Az bir zaman sonra biz bu emaneti borçsuz da ilan edeceğiz. Az kaldı. Sizin attığınız kazığı 15 sene İbrahim başkan ödedi, 3 buçuk senedir ben ödüyorum daha bitmedi” dedi.

AK Parti Derince Danışma

Özgun imzaAK Parti Derince Danışma Toplantısı bugün Yenikent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Fikri Işık, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan ve yönetimi, AK Parti Kocaeli önceki dönem il başkanları Şemsettin Ceyhan ve Mahmut Civelek katıldı.

“HİÇBİRİ GERÇEK OLMADI”

Büyükakın, “Zeki abiye teşekkürler başlamak istiyorum. Anlatmak istediğim her şeyi anlattı, bana bir şey kalmadı. Ben Mehmet abinin alanına gireceğim. Biz Derince’nin çocuğuyuz, burada doğduk burada büyüdük. Derince’ye hizmet etmemizden daha doğal bir şey olamaz. Derince’de yaptığımız cami için Birgün diye bir gazete var başında FETÖ’cülerin olduğu. Türkiye’nin en borçlu belediyesi cami yapıyor diyor. Yapsak ne yaptınız, yapmasak niye yapmadınız diyorlar. Yaptıklarımızı anlatıyoruz eleştiriyorlar, siyaset konuşuyoruz yaptıklarınızı anlatın diyorlar. Hayaller Paris, gerçekler ne kadar kötü yer varsa orası.

“BÜTÇEMİZİ ASLANLAR GİBİ YÖNETİYORUZ”

Bana bir metre metro yapmadığınız diyorlar. Anıtpark’a tramvayı koyduğumuzda maket tramvay yaptılar dedi. 1994 seçimlerinde 1999 yılında tramvay yapacağız dediler. Yerin altında metro yaptılar acaba orada tutuyorlar mı? Bir metre raylı sistem mi yaptılar. Bütçemizi aslanlar gibi yönetiyoruz. Biraz Biden’e laf ettik, PKK’dan bahsettik rahatsız oldular. Türkiye’nin en pahalı suyu Kocaeli diyorlar. Yalan. CHP’ye kalsa atıp tutuyorlar, her şey bedava olacak diyorlar. Hiçbiri gerçek olmadı. Hayaller Paris, gerçekler ne kadar kötü yer varsa orası.

YUVACIK BARAJI’NI ANLATTI

1 kilometrelik raylı sistem yaptıklarını görmedik. İZGAZ’ı yaptık diyorlar. Geçen Kandıra’dan cevabını verdim. Bugün Yuvacık’ı anlatacağım dedim. Yuvacık, haznesi 50 milyon metreküplük bir baraj. Bir Namazgah Barajı’nı yaptık. 25 milyon metreküp. Yarı yarıya yani. 100 milyon TL’ye yapıldı, dolar kuru 2 TL idi. Yuvacık Barajı 200 milyon dolar olsun. Kredi finansman maliyetleri vs. ekleyin. Hadi 250 diyelim, 50 daha koy 300 milyon dolar olsun. Etmez ama 300 etsin. Hazine ne kadar ödedi? 2.2 milyar dolar. 10 katı. Yani 10 tane baraj yapılır oraya.

“BORÇLARI TIKIR TIKIR ÖDÜYORUZ”

Peki o para nereye gitti? İnsan bunu anlatırken bir sıkılır. O konu açılırsa açıklayamayız der değil mi? Defalarca meclise getirdiler, ‘En borçlu belediyesiniz’ diyorlar değil mi? Hazineye olan borçları sıralamasında en borçlu belediye. Bankaya da borçlu olunuyor. Kocaeli bankaya en borçlu belediye mi? Değil. İstanbul, Ankara’sı bizden çok daha borçlu ama bunu söylemiyorlar. “En borçlu belediyesiniz neden cami yapıyorsunuz” diyorlar. Bu kenti borca soktuğunuz belediyede borçları tıkır tıkır ödüyoruz. Az bir zaman sonra biz bu emaneti borçsuz da ilan edeceğiz. Az kaldı. Sizin attığınız kazığı 15 sene İbrahim başkan ödedi, 3 buçuk senedir ben ödüyorum daha bitmedi. Sadece ben 3 milyar TL ödedim. Yapardık aynı barajdan biz. Böyle yaptıktan sonra kıymeti yok ki.

“BELEDİYE BATAR DİYE DÜŞÜNDÜK”

Belediye başkanı yeni olduğum dönemlerde bir tane kredi kuruluşu size kredi verelim dedi. Kuzey Metro Hattı ile ilgili 32  kilometrelik proje var elimizde. Yabancı para bazlı yüzde 15 faiz istediler. Biz de ‘bunu alırsak belediye batar, iş yapamaz hale gelir’ diye düşündük. Yarınları düşündük. Yoksa Yuvacık Barajı gibi 50 yıl bela olacak bir belayı başına saracaktık bu milletin. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Belediye işlerinde rakip de tanımıyoruz. Zeki abinin anlattığı işlere davet etseler musluk vs. açarken genel başkan çağırıyorlar ya, genel başkanlarının Kocaeli’ye kamp kurması gerekir. Biz çalışıyoruz. Bizim işimiz bu. Dünya liderinden bunu öğrendik.”