Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın “Yapamayız” demişti! Kurt Kartepe’ye kadar metro istiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tahir Büyükakın geçtiğimiz hafta yapılan mecliste Büyükşehir Belediyesi’nin metro yapma imkanı olmadığını söylemişti. MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt Bağımsız Kocaeli Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Bizim daha da öncelikli sorunumuz Körfez, Derince, İzmit, Kartepe metrosunun yapılması” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tahir

Nazim Ozgun Erbulan 1Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Bağımsız Kocaeli Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Kurt, milletvekilliği adaylığından Kocaeli’nin sorunlarına MHP’nin Kocaeli’deki durumundan genel seçimlere birçok soruyu yanıtladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın geçtiğimiz hafta yapılan mecliste metro ile ilgili, “Büyükşehir Belediyesi’nin metro yapma şansı yok. Biz 5 milyara devrettik. Şu an 30 milyar TL yapar. Çok paralar. İlk tramvayı 1 milyon 600 bin Avro’ya almıştık. Çelik endüstrisindeki artışlar bizi zorluyor” ifadelerini kullanmıştı.

“20 YILDIR BURSA’DA, 100 YILDIR İSTANBUL’DA”

Kurt, Bağımsız Kocaeli’ye yaptığı açıklamada metro ile ilgili şu ifadeleri kullandı; “5 sene sonra biz istesek bile Körfez, Derince, İzmit, Kartepe metrosunu yapamayız. Hem maddi hem de psikolojik anlamda zor olur. Bu yapabilecek bir ortalama yapıyı tutturabilmemiz lazım. Hafif raylı sistem diğer illerde çok önceden vardı. 20 yıldır Bursa’da, 100 yıldır İstanbul’da var.

“ÖNCELİKLİ SORUNUMUZ METRO”

Çok şükür başkanımızın genel sekreter olduğu zamanda 5 yıl önce geldi. Geç kalındı ama yine Allah razı olsun Tahir Başkanımızdan getirdi. Tüm iller metro ile örülmüşken biz Darıca-Gebze arası metroyu yeni göreceğiz 2023’te. O da Tahir Bey’in girişimleriyle bakanlığa verildi ve nihayete ermesi konuşuluyor. Bizim daha da öncelikli sorunumuz Körfez, Derince, İzmit, Kartepe metrosunun yapılması. Çünkü Kocaeli’nin nüfusu net 2 milyon 35 bin oldu. Dolayısıyla inanılmaz bir artış var. Yüzölçümü belli bir yere kısıtlanmış.”