Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın’a “Dümen çeviriyor” dedi! Ağır iddialar ortaya atıldı

İzmit Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclisi oturumu Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı meclis üyeleri arasında tartışmalar ve karşılıklı ithamlara sahne oldu.

İzmit Belediyesi Haziran ayı
SEBO İMZA

İzmit Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclisi bugün İzmit Belediyesi Meclis Salonu’nda İzmit Belediye Başkanı Fatma kaplan Hürriyet’in katılmadığı oturumu Necat Çakır yönetti. 1000 kişilik kafe için satılan arsanın EYT’lilerin kredileri için kullanılmasının ardından bu kafenin yapılması için Körfez Mahallesi’nde yeni bir arsa satışı gündeme geldi. Bu madde üzerinde uzun uzun tartışmalar yaşandı. CHP’li Ünal Özmural’ın KBB Başkanı Tahir Büyükakın için, “Dümen çeviriyor” demesi üzerine tartışma çıktı.

TUTUŞ’TAN ÇOK TARTIŞILACAK İDDİALAR!

AK Parti’li Muharrem Tutuş, “Şu an 30 milyon konuşuluyor. 1 milyar bütçesi olan bir belediyede sadece bir aile 100 milyon TL iş alıyor. Dümen nasıl çevrilir örnek veriyorum. Bakınız. Olmayan bir firmada anne dayı çocuk ihaleye davet ediliyor. Geliyor ihaleyi alıyorlar. Yaklaşık maliyet üzerinde teklif veriyorlar. Yeniden yaklaşık maliyet belirliyor belediye. 1 milyonluk iş 1.5 milyona çıkıyor. Geçen yıl firma firma söyleyince çıkıp burada kişileri rencide ediyorsunuz dediniz. Biri mobilya alımı biri de yol bakım onarım işi. Alavere dümen böyledir. Burada bir aileye verilen para 100 milyonu geçti. Bizler bu yüce meclisin hemşerilerimizle dalga geçme yeri değil. Bizle alay etmenizi sindiririz milletle dalga geçmenize izin vermeyiz. Bu maddeye Cumhur İttifakı olarak onay vermiyoruz.”

ÖZMURAL YENİDEN KONUŞTU

Ünal Özmural, “Değerli arkadaşlar ‘dümen’ lafı ağır kaçmış. Tahir başkanın söyledikleri ve yaptıkları birbirini tutmuyor. Örnekleri var. Tahir Başkan bizim belediye başkanımızdır. Çok samimilerse İzmit’le ilgili elimizde çok başvuru var. Park, duraklar gibi önümüzde örnekler. Tahir Başkan’ın şahsına karakterine yönelik bir şey söylemeyiz. Aynı şeyi başkanımız için de bekleriz” dedi.

Madde tartışmaların ardından oy çokluğuyla reddedildi. İzmit Belediyesi’nin yapacağı sosyal tesis için yeni bütçe yolları bulması gerekecek.