Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın’dan Sirmen’e: Her yeri metro yapacaklarmış; Allah korumuş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Sefa Sirmen’in “Bu dönemki imkanlar bende olsaydı İzmit’te birkaç duraklık tramvay ne demek, yerin 40 metre dibinden metro ile kenti donatırdım” sözlerine cevap verdi. Büyükakın, “Her yeri metro yapacaklarmış; Allah korumuş” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Özgun imza4 Ekim’de Kartepe ile başlayan AK Parti ilçe danışma toplantıları bugün Gölcük ile sona erdi. Bugün Gölcük Kavaklı Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt, Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, AK Parti MKYK Yedek Üyeleri Davut Coşkun Şiviloğlu, Serpil Yılmaz, ilçe başkanları, AK Parti Kocaeli önceki dönem il başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan ve partililer katıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın AK Parti ilçe danışma toplantılarında Sefa Sirmen’in projesi olan tramvay afişini göstererek dönemin Belediye Başkanı Sefa Sirmen’i eleştirmişti. Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Sefa Sirmen, “Herkesin kendi politikası bu. Biz zamanında imkanlarımız dahilinde yapabildiklerimizi yaptık. Onlar daha fazlasını yapsınlar. Herkes takdir etsin. Şu anda durum ortada. Bizim projelerimiz bitmemiş olsa bugün Kocaeli’de vatandaşlarımız nefes alamazlardı, su içemezlerdi. Biz 1994 yılında tramvay için her türlü hazırlığımızı yapmıştık. Amsterdam bize tramvay araçlarını hibe edecekti. Biz sadece altyapısını ve raylarını yapacaktık” dedi.

“KİMSE BOŞ YERE POLEMİK YAPMASIN”

“Göreve devam etmiş olsaydık tramvay projemiz Akçaray’dan çok önce hizmete girmiş olurdu” diyen Sirmen, “Bir de biz bu yaptığımız projelerin hepsini imkansızlıklara rağmen yaptık. Bu dönemki imkanlar bende olsaydı İzmit’te birkaç duraklık tramvay ne demek, yerin 40 metre dibinden metro ile kenti donatırdım. Kocaeli metrosu Gebze’den Kartepe’ye kadar bütün kentin ulaşımını sağlardı. Bütün kent metroya binerdi. Kimse boş yere polemik yapmasın. Yapılanlar ve yapılmayanlar ortada” şeklinde konuştu.

“ALLAH KORUMUŞ”

Büyükakın, Sirmen’in “Bu dönemki imkanlar bende olsaydı İzmit’te birkaç duraklık tramvay ne demek, yerin 40 metre dibinden metro ile kenti donatırdım” sözlerine AK Parti Gölcük İlçe Danışma toplantısında cevap verdi. Büyükakın, “Bugünkü koşullarda olsaydık Kocaeli’nin her yerini metro yapmıştık diyorlar. Her yeri metro yapacaklarmış. Allah korumuş Kocaeli’yi iyi ki yapmamışsınız. Bir tane baraj yaptınız 30 senedir borcunu ödüyoruz. Öde öde bitmiyor. İstanbul’a gidin bakın, zamanında bizim Büyükşehir Belediyesi’ni yönetirken açtığımız tünellerin kazılarını kapatıyorlar. Orada yapın? Orası sizin belediyeniz değil mi? Bizim yapılan metrolarımıza sahip çıkıyorsunuz. Biz yaptık diyorsunuz. Bunlar enteresan. Ben gerçekten anlam veremiyorum. Nasıl bir insan böyle konuşuyor diye anlamaya çalışıyorum. Ben anlamıyorum. Bile bile yapıyorlar” dedi.

“ALLAH’TAN METRO YAPMAMIŞSINIZ”

“Türkiye’de AK Partili yönetimlerin doğru ve düzgün yönetildiğine eminler” diyen Büyükakın, “Borc kendileri nedeniyle olduğunu biliyorlar ama unutturmaya çalışıyorlar. Biz geldiğimizden beri bir kuruş borç yapmadık ki. Hep sizin borcunuzu ödedik. Allah’tan metro yapmamışsınız. Yemin ediyorum iki yüz sene öderdik” şeklinde konuştu.