Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir’in borcunu öğrenince çok şaşırdım!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hazine borcundan bahsetti. 2 milyar 100 milyon liralık borcu duyunca çok şaşırdığını ifade eden Özel belediyeyi bu borçtan kurtarmaya talip olduklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür
ugurCHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hazine borcundan bahsetti. 2 milyar 100 milyon liralık borcu duyunca çok şaşırdığını ifade eden Özel belediyeyi bu borçtan kurtarmaya talip olduklarını söyledi. Özgür Özel’in konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Atasoy Bilgin… Yıldız Teknik Üniversitesi’nden, mühendis olarak mezun olmuş, Derince’de aralıklarla 8 yıl ilçe başkanlığı yapmış, örgütü bilen… Bir yanda TMMOB üyeliği yapan, bir yanda İnşaat Sen’in üyeliğini yapan, emeği ve örgütü bilen, Kayı İnşaat işçilerinin örgütlenme sekreterliğini yapan değerli adayımıza güveniyoruz, inanıyoruz. Sonuna kadar arkasındayız.
VAR GÜCÜMLE ARKASINDAYIM
Hem potansiyeli ile hem geçmişte belediyecilikte yapmış olduğumuz çok önemli işlerle, hem bugün geldiğimiz noktada emeğin kenti olmasına rağmen, sendikaların beklenilen durumda olmaması, emek mücadelesi yönünden yaşanan eksiklikler ve zafiyetler… Bir yandan da emeğin hakkını alması noktasında yapılacak çok işin olduğunu düşündüğüm Kocaeli’de sol ve sosyal değerli ön plana çıkacak, bunları yaparken servet düşmanlığı yerine iyi bir diyalog, iyi bir etkileşim ama hakkın talebi noktasında gerçek bir sosyal liderlik yapacak büyükşehir belediye başkan profili çizen Atasoy Bilgin ve bu kentle ilgili çok büyük ümidim var. Her şeyimle, var gücümle arkasındayım.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR’İN BORCU
Dışarıdan gelen birisi olarak sizlere Kocaeli’de belediyeyi uzun uzun anlatacak değilim. Ancak Kocaeli ile ilgili bilgi notalarına bakarken daha önce duyduğum ama bu kadar somutlaştırmadığım bir şey dikkatimi çekti. Burası Türkiye’nin hazineye borcu en çok olan belediyesi. Biz Manisa’da belediye gidiyoruz 70 milyon, 80 milyon borca çok diyorlar. Bunlar konuşulurken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sadece hazineye olan borcunun 2 milyar 100 milyon lira olduğunu öğrendim. İnanamadım. Koskoca Ankara, İstanbul, İzmir belediyeleri bir kenara dursun 2. sıradaki en borçlu belediyede 1.5 milyar lira ile yine Ak Partili bir belediye imiş. Belediyenin bu borçlu yapıdan kurtarılması gerektiği çok açık. Elbette bu göreve talibiz.”